U BANJALUCI 44O DECE U IZOLACIJI Na virus korona pozitivno 176

R.S.

03. 11. 2020. u 11:45

NA području Banjaluke na virus korona pozitivno je 176 dece školskog i predškolskog uzrasta, među kojima je polovina uzrasta od šest do 15 godina.

У БАЊАЛУЦИ 44О ДЕЦЕ У ИЗОЛАЦИЈИ На вирус корона позитивно 176

Foto: GU Banjaluka

Prema podacima Doma zdravlja Banjaluka trenutno je 440 dece u izolaciji.

Direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je navela da se drastično pogoršala epidemiološka sitruacija u grad.

- Sve naše ambulante su izuzetno opterećene. Ulažemo ogromne napore da bismo primili sve pacijente - kazala je Todorović.

U Gradskoj upravi Banjaluka danas je održan sastanak gradonačelnika Igora Radojičića i direkotra osnovnih škola na području grada, te je istaknuto da je procena da se nastava u ovom polugodištu odvija u školama.

- Očekujemo prekid nastave u školama u sedmici posle izbora. Sa Civilnom zaštitom uradićemo  procenu koliko im vremena treba za dezinfekciju i da li može da se završi sve 16. novembra - kazao je Radojičić.

On je podvukao da će se nastojati da se nastava do Nove godine realizuje u školama, te da je broj dece osnovnoškolskog uzrasta koji su pozitivni na virus korona, srazmerno mali, odnosno ispod jednog procenta, ali da problem može predstavljati zaražavanje nastavnog osoblja.

- Stav je da se rade individualne procene unutar svake škole jer nije ista epidemiološka situacija u svakom naselju - kazao je Radojičić.

On je istakao i da je u toku pripemni proces kako bi se mogla organizovati nastava na daljinu, u slučaju pogoršanja situacije.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Miroslav Popržen je kazao da će se od škole do škole procenjivati da li će biti prekida nastave.

- Stav je da se prvo polugodište privede kraju bez prekida, ako je to moguće, a koristeći postojeći model. On se pokazao u praksi kao dobar i ni u jednoj školi nije bilo masovnog zaražavanja - istakao je Popržen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)