NOVA SPORTSKA OPREMA ZA MALE ŠAMPIONE: Načelnik opštine Ugljevik poklonio 85 kompleta trenerki školi fudbala "Mali šampioni"

V. Mitrić

07. 11. 2020. u 10:33

DEVOJČICE i dečaci iz ugljevičke škole fudbala „Mali šampioni“ dobili su nove komplete sportske opreme od načelnika opštine Ugljevik Vasilija Perića. Reč je o 85 kompleta i trenerki, vrednih 10 hiljada KM.

НОВА СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА МАЛЕ ШАМПИОНЕ: Начелник општине Угљевик поклонио 85 комплета тренерки школи фудбала Мали шампиони

Foto: V. Mitrić

Načelnik je tokom posete „Malim šampionima“ rekao da opština u kontinuitetu ulaže u sport i sportske aktivnosti, te da se iz budžeta na godišnjem nivou za sport izdvajaju oko 340 hiljada KM.

- Posebnu brigu vodimo o zdravom razvoju naših najmlađih sugrađana i nastojimo da im kroz besplatnu školu sporta, školu plivanja, omogućimo zdravo odrastanje i pravilan razvoj. Škola fudbala „Mali šampioni“ svakako je jedna od boljih i prestižnijih škola ovog tipa i naša namera je, da kroz ovakav vid podrške, stimulišemo zdrav način života naše dece. Želja nam je da promovišemo bavljenje sportom i učinimo da deca i njihovi treneri imaju što bolje uslove za rad i napredak. Nastojaćemo da sve škole sporta na području opštine Ugljevik, koje okupljaju naše najmlađe sugrađane, budu u potpunosti besplatne - kaže Perić.

Foto: V. Mitrić

Pored finansiranja sportskih kolektiva lokalna uprava značajna sredstva ulaže u izgradnju sportske infrastrukture. Opština je i generalni pokrovitelj velikog broja sportskih manifestacija poput ulične trke, turnira u malom fudbalu, takmičenja školica sporta, fudbalskih turnira koji se održavaju u skoro svim ugljevičkim mjesnim zajednicama...

Treneri škole fudbala „Mali šampioni“ Darko Lazić i Dragan Simić, zahvalili su načelniku na vrednoj donaciji koja će, kažu, značajno pomoći radu ove škole.

- Pomoć je to školi, nama trenerima, ali i roditeljima koji svuda snose ove vrste troškova. Međutim, u ovoj priči najviše dobijaju deca - ističe trener Darko Lazić.

Foto: V. Mitrić

On je podsetio da škola fudbala "Mali šampioni" postoji tri godine i da je za relativno kratak period postala lider omladinskog fudbala.

- Naša škola fudbala trenutno ima preko 80 dečaka i devojčica i trudimo se da im obezbijedimo prijatan i siguran ambijent i biti oaza njihovog zdravog odrastanja. Sa druge strane ovđe rastu neki budući veliki fudbaleri. Mi smo organizatori brojnih manifestacija na koje smo izuzetno ponosni. Takav je i naš turnir "Trofej Ugljevika" koji okuplja ogroman broj ekipa i fudbalera iz čitave Bosne i Hercegovine. Domaćini smo fudbalskog kampa u organizaciji italijanskog fudbalskog saveza. Tradicionalno predstavljamo Ugljevik na "Danima Srpske" koji se održavaju u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći