KARADŽIĆ MU "BODE OČI", A ALIJA I "ZELENE BERETKE" NE: Dodik odgovorio Incku - Nagledala se ova zemlja okupatora

S. M.

07. 11. 2020. u 11:08

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Valentin Incko bošnjački lobista i faktor nestabilnosti u BiH i što pre on ode, pre će se stvoriti uslovi za dogovor i stabilizaciju u BiH.

КАРАЏИЋ МУ БОДЕ ОЧИ, А АЛИЈА И ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ НЕ: Додик одговорио Инцку - Нагледала се ова земља окупатора

Foto: Arhiva Novosti

- Uslovljavanje neizabranog stranca šta i kako u jednoj zemlji može da se zove, zasenilo je manire okupatora kojih se ova zemlja nagledala. Zanimljivo je da mu smeta ime Radovana Karadžića, a ne smeta ime Alije Izetbegovića, "Zelenih beretki", Jure Francetića ili Mile Budaka, po kojima ulice u FBiH nose imena, istakao je Dodik upitan da prokomentariše Inckov apel srpskom članu Predsedništva BiH da promeni naziv Studentskog doma na Palama i ukloni počasnu tablu sa imenom "Radovan Karadžić" i ako to ne uradi do narednog sastanka Saveta bezbednosti u maju bi trebalo da se suoči sa "zabranom putovanja u sve zemlje EU".

Dodik je naglasio da je Incko, od tumača sporazuma što mu je mandat, dao sebi zadatak da nam projektuje ne samo budućnost nego i prošlost.

- Mislim da je to za čoveka njegovih gabarita pretežak zadatak. Ovde je toliko dugo da je morao da shvati da narodi u BiH ne gledaju isto ni na prošlost ni na budućnost - rekao je Dodik za Srnu.

Foto: Vlada RS

On je ocenio da Incko ovde gubi vreme i da bi korisniji ovih dana bio svojoj državi čiji je glavni grad bio meta islamskog terorizma.

- Da se vrati kući imao bi šta da ispriča vlastima svoje zemlje o toj temi, jer je toliko godina proveo u BiH da je mogao da nauči mnogo o terorizmu, onima koji regrutuju teroriste i njihovim rutama, zaključio je srpski član Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)