DODIK NA SVEČANOSTI U PRNJAVORU: Grade FIFA stadion, izgradili kružni tok i vatrogasni dom (FOTO)

N. Đurić

08. 11. 2020. u 07:41

SRPSKI član predsedništva BiH Milorad Dodik, sa načelnikom opštine Darkom Tomašem, je u Prnjavoru otvorio novi Vatrogasni za čiju izgradnju je iz opštinske kase izdvojeno oko 680.000 KM.

ДОДИК НА СВЕЧАНОСТИ У ПРЊАВОРУ: Граде ФИФА стадион, изградили кружни ток и ватрогасни дом (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Presnjcanju svečane vrpce prethodio je obilazak radova na izgradnji fudbalskog stadiona u okviru projekta "Fifa gol", u vrednost oko 900.000 KM, kao i novoizgrađenog kružnog toka na Vijaci, u šta je uloženo više od 850.000 KM.

Dodik je istakao da je novizgrađeni Vatrogasni dom u Prnjavoru jedan od najuređenijih i najlepših u Republici Srpskoj, čime je trajno rešen dugogodišnji problem, a zahvaljujući čemu se mogu usmeriti aktivnosti na neka druga pitanja i probleme važne za prnjavorsku opštinu.

Srpski član predsedništva je izrazio zadovoljstvo da ova lokalna zajednica, kako je rekao, pokazuje stalni napredak, u kontinuitetu rješava mnoge infrastrukturne probleme, a zahvaljujući auto-putu stvoreni su uslovi za dodatni razvoj, pre svega, privrede.

-Kažu da malim putevima ljudi odlaze, a velikim putevima, kao što je auto-put, dolaze! Izvesno je da je već sada da je ovaj kapitalni projekat na bolje promenio način života. Prnjavor je, zahvaljujući realizovanim projektima u kontinuitetu, postao divno mesto za život. Mesto do kojeg je sada lako doći-konstatuje Dodik, dodajući da pruža punu podršku „načelniku Tomašu i njegovom timu“.

Foto: N. Đurić

Prvi čovek Prnjavora je izrazio optimizam da će ova opština i u naredne četiri godine biti veliko gradilište. U mandatu na isteku u razne projekte uloženo je više od 16,5 miliona KM.

-U protekle četiri godine za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice kupljena su tri vatrogasna vozila čija je vrednost milion KM. Nabavili smo i dva sanitetska vozila za Hitnu službu Doma zdravlja, vredna više od 200.000 KM. To nom je neophodno i zbog auto-puta „9. januar“ koji najvećim delom prolazi našom opštinom sa priključnom petljom u Prnjavoru. To je i naša razvojna šansa u narednih 50 godina, sa novom poslovnom zonom uz ovu kapitalnu saobraćajnicu, gde se već podiže i sedma fabrika-kazao je Tomaš, konstatujući da je sa uloženih 680.000 KM u novi Vatrogasni dom rešen višedecenijski problem.

Foto: N. Đurić

IZUZETNI USLOVI

ZAMENIK prnjavorske TVJ Dragan Miladinović istakao je da su izgradnjom Doma rešeni smeštajni kapaciteti vatrogasnih vozila i opreme.

-Za razliku od stare lokacije, dobili smo izuzetne uslove za rad, boravak i stručno usavršavanje 20 profesionalnih vatrogasaca, koji rade u četiri smene a raspolaže i sa 10 interventnih vozila. Nova zgrada Vatrogasnog doma nalazi se na Vijaci i prostire se na površini od 450 metara kvadratnih. Objekat ima pet velikih i tri male garaže, kao i tehničke, socijalne i administrativne prostorije, konferencijsku salu, spavaću sobu i kuhinju-naveo je Miladinović.

GRADE I FIFA STADION

OTVARANjU Vatrogasnog doma prethodio je Dodikov i Tomašev obilazak radove na izgradnji fudbalskog stadiona u okviru projekta "Fifa gol", čija je vrijednost oko 900.000 KM, kao i novoizgrađenog kružnog toka na Vijaci, u šta je uloženo više od 850.000 KM. Reč je o ne samo za Prnjavor značajnim investicijama i poduhvatima na Vijaci, na ulazu u grad iz pravca Dervente i Stanara, nadomak priključne petlje na auto-put „9. januar“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)