OBELEŽENA SLAVA BORACA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE: U Ugljeviku proslavljen Mitrovdan, položeni venci na spomenik palih drugova

V. M.

08. 11. 2020. u 14:33

BORAČKA organizacija Ugljevika proslavila je krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan, služenjem parastosa za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja, lomljenjem slavskog kolača u hramu Svete Petke Paraskeve.

ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА БОРАЦА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У Угљевику прослављен Митровдан, положени венци на споменик палих другова

Foto: V. Mitrić

Nakon verskih obreda, delegacije su položili cveće na spomen-obeležje poginulim borcima na gradskom trgu u Ugljeviku.

Foto: V. Mitrić

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković požele je da ova slava obrani narod od pošasti korona virusa.

Čestitajući krsnu slavu, načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da porodice poginulih i demobilisani borci VRS moraju biti na prvom mestu u društvu. Perić je izrazio zahvalnost svim borcima na svemu što su činili u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima.

- Rešili smo stambena pitanja porodicama poginulih boraca VRS, a to je bio jedan od ciljeva,  uspeli smo u tome na zadovoljstvo svih napomenuo je Perić.

Foto: V. Mitrić

- Naš cilj je svi borci VRS imaju pristojne uslove stanovanja. Za potrebe Boračke organizacije opština Ugljevik na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja 160.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)