VELIKI RADOVI POD MAJEVICOM: Bogutovo selo kao varoš

V. Mitrić

08. 11. 2020. u 21:11

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić, sa saradnicima, posetio je danas Mesnu zajednicu Ugljevik Selo, gde su u toku radovi na izgradnji novog školskog objekta.

ВЕЛИКИ РАДОВИ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Богутово село као варош

Foto: V. Mitrić

Pored izgradnje zdanje područne škole, u ovom selu, podno Majevice izvode se radovi na postavljanju javne  rasvete u dužini od pet kilometara, a završeno je i asfaltiranje 700 metara lokalnih puteva u zaseocima Rikići, Lazići i Jovići za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 85.000 KM.

Načelnik Perić  rekao je da je, u toku ove godine, za  infrastrukturne radove  uloženo oko 500.000 KM. 

- Izgradnja nove školske zgrade  je posao koji su trebali da urade Vlada RS i nadležno ministarstvo, međutim, oni jednostavno nisu mogli, želeli ili hteli da urade novi objekat škole u Ugljevik Selu. Rešili  smo da uradimo ovaj posao, jer naša đeca zaslužuju pristojne i dobre materijalne uslove za školovanje i obrazovanje - rekao je Perić.

Perić je podsetio da je opština Ugljevik  prepoznatljiva po ulaganju u infrastrukturu i  nastojanju da razvojem ruralnih područja opštine, u vremenu depopulacije,  zadrži stanovništvo na ovim prostorima.

Foto: V. Mitrić

Jovo Filipović, meštanin i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik, zahvalio je rukovodstvu opštine na realizovanim projektima i istakao da je za Ugljevik Selo ovo godina kapitalnih ulaganja. Školski objekat, javna rasveta, asfaltiranje puteva, postavljanje ograde oko mesnog groblja, projekti su koji su u značajnoj mjeri poboljšali uslove života stanovnika ove mesne zajednice.

- Zahvaljujući podršci  i razumjevanju načelnika Perića naše selo je bukvalno preporođeno. Imali smo oronuli školski objekat koji nije bio u funkciji. Izgradnjom novog objekta naša dece će dobiti  savremenu zgradu u kom  će imati sve uslove za normalno odvijanje nastave. U Ugljevik Selu je zaista mnogo urađeno i sa ponosom mogu reći da je ovo godina kapitalnih ulaganja što se tiče našeg sela - kaže Filipović.

Tokom posete Ugljevik Selu načelnik je uručio rešenja o novčanim podsticajima za 16 poljoprivrednih proizvođača iz Ugljevik Sela, Starog Ugljevika i Mezgraje - Gaj. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALE OLIMPIJSKE IGRE U ODBOJCI: U Višegradu takmičenje za dečake i devojčice Sarajevsko-romanijske regije