FOND PIO RS O VEŠTAČENJIMA: Nema novih zakazivanja

V.Mitrić

10. 11. 2020. u 08:48

FOND za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, od juče je, obustavio pozivanje i zakazivanje pregleda osiguranika u postupku ocene radne sposobnosti koje čine organi veštačenja Fonda PIO (Odeljenje za ocenu radne sposobnosti u prvom stepenu, Odeljenje za ocenu radne sposobnosti u drugom stepenu i Odeljenje za reviziju nalaza,ocene i mišnjena organa veštačenja, rekao nam je dr Mladen Milić, direkor Fonda PiO RS

ФОНД ПИО РС О ВЕШТАЧЕЊИМА: Нема нових заказивања

Foto: V. Mitrić

Prekid pozivanja osiguranika za ocenu radne sposobnosti, s ostvarivanjem prava na invalidsku penziju u vezi, nastaje zbog pogoršanja epidemijske situacije sa virusom korona.

- Osiguranici kojima je prethodno upućen pisani poziv na pregled, ako ne budu obavešteni o otkazivanju , odazivaju se i ti postupci se okončavaju po ranije utvrđenom planu i programu -kaže dr Milić. -Prekid zakazivanja pregleda osiguranika i pozivanja za postupak veštačenja obustavlja se u cilju preventivne zaštite osiguranika kao i zaposlenih u organima veštačenja Fonda PIO.

Podsećamo, na početku perioda pandemije korona virusa rad organa veštačenja bio je i obustavljnjen blizu dva meseca, od 16. marta do 11. maja , da bi se potom odvijao normalno sve do donošenja sadašnje mere, koja će trajati do daljnjeg, odnosno do poboljšanja epidemijske situacije sa korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)