ZA BEZEDNIJI PRNJAVOR: Video nadzor na 23 lokacije, a evo i koliko je koštao (FOTO)

N. ĐURIĆ

12. 11. 2020. u 19:42

U PRNjAVORU je u završnoj fazi realizacija zajedničkog projekta video-nadzora na postavljanju 46 kamera koje će doprineti bezbednosti na području opštine.

ЗА БЕЗЕДНИЈИ ПРЊАВОР: Видео надзор на 23 локације, а ево и колико је коштао (ФОТО)

Foto: N. Đurić

To su konstaovali nakon današnjeg susreta ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i njegov domaćin prnjavorski načelnik Darko Tomaš.

Načelnik Tomaš je precizirao da je ukupna vrednost projekta video-nadzora u Prnjavoru 290.000 KM, a na 23 lokacije na području opštine biće postavljeno ukupno 46 kamera.

- Već je instalirano i u funkciji oko 40 kamera, video-nadzor u tom delu radi, a potrebno je postaviti i ostatak opreme. Za ovaj projekat Vlada RS izdvojila je 150.000 a ostalih 140.000 maraka opština - kazao je Tomaš.

Čelni čovek Prnjavora je ministru Lukaču zahvalio za nabavku dva nova vozila za potrebe ovdašnje Policijske stanice, kao i na promociji ergele "Vučijak", simbolu ove opštine, iz čijih štala je, od predviđenih osam, već šest rasnih grla lipicanera angažovano za potrebe Žandarmerije MUP-a Republike Srpske.

- Znamo da su za potrebe Žandarmerije lipicaneri mogli biti kupljeni i nabavljeni i na nekom drugom mestu, ali smo zahvalni i ministru Lukaču i MUPU RS što je to učinjeno sa naše Ergele „Vučijak“, i u cilju njene promocije kao ponosa našeg grada i opštine - rekao je načelnik Tomaš.

OBJEKAT ZA OBUKU POLICIJE

Foto: N. Đurić

MINISTAR Lukač je, kao primer dobre saradnje, naveo da je sa načelnikom Tomašem dogovoreno da „pomogne kod prenosa vlasništva sa opštine na MUP jednog objekta koji u njenom krugu već koristi Policijska stanica Prnjavor“.

- U narednom periodu ćemo uputiti zahtev opštini, a Skupština opštine bi trebala doneti odluku da se vlasništvo prenese u nadležnost Stanice policije. Ovaj objekat će poslužiti za obuku i bolju funkciju policije u Prnjavoru - rekao je novinarima Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)