VASILIJU PERIĆU URUČEN ORDEN „EVROPSKOG POKRETA U BiH": Načelnik Ugljevika dobio još jedno odlikovanje za rad i trud u svojoj opštini

V. Mitrić

13. 11. 2020. u 19:55

NAČELNIKU Ugljevika Vasiliju Perić uručen je danas Orden „Evropskog pokreta u BiH". Orden su uručili predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i generalni sekretar ovog pokreta Haris Plakalo.

ВАСИЛИЈУ ПЕРИЋУ УРУЧЕН ОРДЕН „ЕВРОПСКОГ ПОКРЕТА У БиХ: Начелник Угљевика добио још једно одликовање за рад и труд у својој општини

Foto: V. Mitrić

U obrazloženju nominacije laureata navodi se doprinos za posebne zasluge i podršku procesu EU integracija BiH, učešće i podršku opštine Ugljevik projektu „Ukidanje viznog režima za BiH 2010-2020", značajan doprinos razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na području ove opštine, doprinos razvoju lokalnih zajednica u BiH i posebno stvaranje boljeg poslovnog i društvenih okruženja u Republici Srpskoj i opštini Ugljevik, ravnopravan razvoj i poboljšanje uslova života u gradskom ali i u ruralnom dijelu koji je jedan od najboljih primjera uspješnog i ubrzanog razvoja svake opštie uz striknu primjenu „pozitivnih evropskih vrijednosti" i višegodišnjeg angažmana načelnika Perića po i u interesu svih građana i građanki opštine Ugljevik bez obzira da li i kojoj političkoj stranci isti pripadali.

Foto: V. Mitrić

Praštalo je rekao da je Vasilije Perić je jedan od najboljih načelnika u BiH i dodao da Evropski pokret u BiH realizuje projekat desetogodišnjice ukidanja viznog režima za BiH.

- Naša namjera je bila da nagradimo istaknute pojedince koji su radili za  dobrobit građanima u svojim lokalnim zajednicama, kompanijama, i drugim a što je bilo od šireg društvenog značaja - rekao je Praštalo.

On je dodao da je nominovano 15 gradonačelnika i načelnika širom BiH jer se želi na ovaj način pokazati da je lokalna zajednica „ključ društvenog sistema" a da kopletan ciklus društva i države započinje u lokalnim zajednicama.

- Orden se po prvi put dodeljuje gradonačelnicima ili načelnicima, do sada je praksa bila da se dodjeljuje državnicima - pojasnio je Praštalo i dodao da od  15 laureata gradonačelnika i načelnika dolaze iz deset različitih političkih opcija.

Foto: V. Mitrić

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo istakao je da je ovaj Orden priznanje Vasiliju Periću za sve ono što je uradio proteklih godina, te ocjenio da Ugljevik itekako vodi računa o evropskim standardima.

- Konstantni razvoj opštine je glavni pokazatelj, u smislu mnogobrojnih projekata, a priznanje dolazi kao dokaz da aktuelno rukovodstvo opštine Ugljevik ide u pravom smjeru - rekao je Plakalo.

Perić je istakao da priznanje doživljava kao priznanje svim građanima opštine Ugljevik i zahvalio Evropskom pokretu u BiH na dugogodišnjoj saradnji.

Foto: V. Mitrić

 

- Mi smo opredeljeni evropskom putu kao i celokupan ovaj prostor, a već duže vremena naša opština ima dobru saradnju sa Evropskih pokretom u BiH, a Ugljevik je na takvom stanovištu da put ka evropskoj uniji nikada nije imao alternativu - rekao je Perić.

On je podsetio da je rukovodstvo ove podmajevičke opštine u proteklom periodu uređivalo opštinu i celokupan kraj po mjeri svojih građana.

- Nastavićemo i u narednom vremenskom periodu da promovišemo sve evropske vrijednosti, za nas itekako važne i bitne i da zajednički rješavamo sva pitanja i probleme naših građana ali i da uređujemo život na područu opštine Ugljevik - obećao je Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni