PODVIG POLICAJACA IZ FOČE: Izvukli čoveka koji je povređen pet dana ležao uz Drinu

O. MATAVULj

17. 11. 2020. u 13:10

Žandarm Ranko Simović, te kriminalistički inspektori Nemanja Trivun i Đorđe Elek svi iz Foče na obali Drine spasili su sugrađanina D. P. (59) koji je nestao 11. novembra.

ПОДВИГ ПОЛИЦАЈАЦА ИЗ ФОЧЕ: Извукли човека који је повређен пет дана лежао уз Дрину

Akcija spasavanja / Foto PU Foča

Kako saznajemo D. P. se najverovatnije u pokušaju ilegalnog prelaska granice sa Crnom Gorom u šumi okliznuo i pao do obale Drine. Tom prilikom je zadobio povrede glave i zgloba i gotovo nije mogao ni da se kreće. Veruje se da je na obali proveo najmanje pet dana, pre nego što su ga spasioci pronašli.

U PU Foča navode da je nestanak D. P. juče u 8.20 časova prijavio njegov brat N. P. On je policiji ispričao da je s bratom poslednji put ostvario kontak 11. novembra, te da je peške otišao ka granici sa Crnom Gorom, gde se nalazio na privremenom radu.

- Nakon primljene prijave policija je krenula u pretragu terena od mesta Šadići, gde je D. P. poslednji put viđen. Tom prilikom od jednog ribara su saznali da je s druge strane reke, u šipražju, nalazi čovek koji se predstavlja kao P. D. koji je povređen - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona kaže da se odmah krenulo u akciju spasavanja i P. D. je pronađen dehidriran, promrzao na strmom delu obale uz reku Drinu u mestu Bastasi.

Spasioci Ranko Simović, Nemanja Trivun i Đorđe Elek / Foto PU Foča

- Zahvaljujući stručnosti i spremnosti kolege su mu, uz korišćenje specijalističke opreme i čamca, prišli i pružili prvu pomoć. Potom su ga prevezli na desnu obalu reke, gde su ga predali ekipi Hitne pomoći koja ga je prevezla u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje lečenje - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Podsetimo, kriminalistički inspektori Nemanja Trivun i Đorđe Elek prošlogodišnji su dobitnici nagrade za najplemenitiji podvig godine koje im je dodelila Kompanija Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)