PRIJAVA MUP PROTIV NENADA NEŠIĆA: Osumnjičen da je pribavio imovinsku korist "Prijedorputevima"

S. M.

17. 11. 2020. u 16:09

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP RS podneli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izveštaj protiv Nenada Nešića, bivšeg vršioca direktora JP"Putevi RS".

ПРИЈАВА МУП ПРОТИВ НЕНАДА НЕШИЋА: Осумњичен да је прибавио имовинску корист Приједорпутевима

Foto D. Pozderović

On je osumnjičen da je privrednom društvu "Prijedorputevi" pribavio imovinsku korist u iznosu od 16.995.385,10 KM.

Iz MUP RS je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP "Putevi RS", kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom "Prijedorputevi" a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

- Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu “Prijedorputevi” a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 KM sa PDV, saopšteno je iz MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja