PODIGLI NOVI DOM SABORCU: Za 18 dana ozidana kuća za bivšeg borca VRS Slavka Rudnika iz sela Gornji Srđevići

O. NIKIČEVIĆ

20. 11. 2020. u 07:20

FOND solidarnosti Boračke organizacije Srbac nabavio je za svog samohranog saborca Slavka Rudnika iz Gornjih Srđevića kod Srpca građevinski materijal za gradnju nove kuće, u vrednosti od 5.000 maraka.

ПОДИГЛИ НОВИ ДОМ САБОРЦУ: За 18 дана озидана кућа за бившег борца ВРС Славка Рудника из села Горњи Срђевићи

Foto O. N.

Prilikom nedavne isporuke, Slavkov sinovac Slaviša, koji živi u susednom Prnjavoru obećao je da će organizovati zidanje objekta i to je u potpunosti ispunio.

- Angažovao sam majstora Slavka Šelehijevića i njegove radnike koji su od 7. do 25. oktobra ozidali i pokrili objekat uz minimalnu naknadu. U akciji su bez naknade učestvovali Slavkovi saborci, komšije i prijatelji - kaže Slaviša zahvaljujući se svim dobrim ljudima, ne verujući ni sam da je kuća od 30 kvadrata podignuta za samo 18 dana.

Presrećan je bio i Slavko Rudnik koji je kao bivši borac Srbačke lake brigade nakon 25 godina od završetka rata dobio krov nad glavom.

ZBRINUTO OSAM BORACA

PREDSEDNIK BO Srbac Goran Plotan kaže da su za 10 meseci ove godine uspeli da obezbede građevinski materijal za rešavanje stambenih problema za osam demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

- Za 10 meseci prikupili smo ukupno 14.695 maraka čime smo na najbolji način opravdali osnivanje Fonda solidarnosti koji je počeo sa radom početkom ove godine - kaže Plotan.

- Živeo sam u trošnoj, ruševnoj kućici koja je podignuta 1964. godine. Sam nisam mogao rešiti stambeno pitanje jer primam pomoć samo za borački dodatak od 68 maraka, a invalidnost, iako imam tri rane na telu, nikada nisam rešio jer nisam išao na kategorizaciju - kaže Slavko i dodaje da preživljava uz povremenu pomoć rodbine koja je rasuta po svetu, obrađuje manju baštu i čuva nekoliko koza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći