JUNACI NA DELU: Timovi lekara u dve kovid bolnice u Bijeljini neumorni

V. Mitrić

20. 11. 2020. u 13:43

SVIM srcem, ali i radom, znanjem i umećem, uključeni su svi u veliku bitku koju je donelo ovo vreme.

ЈУНАЦИ НА ДЕЛУ: Тимови лекара у две ковид болнице у Бијељини неуморни

Foto: V. Mitrić

- Borba za živote ljudi je iznad svega, i prema Hipokratovoj zakletvi i po osećaju naših srca, naročito u ovakvim uslovima kada se borimo sa korona virusom, koji hara čitavom planetom, a nije mimoišao ni nas - kaže akademik profesor dr Zlatko Maksimović, generalni direktor Opšte bolnice „Sveti vračevi“ u okviru koje su dve kovid bolnice.

- Ovdašnji lekari, medicinske sestre i medicinski tehničari, danonoćno, i mesecima već, požrtvovano, posvećeno, s ljubavlju, sa dosta znanja i umeća, ali i osećaja za pacijente, u svakom pogledu, bore se protiv korona virusa, planetarne pošasti. Dve trećine pacijenata je sa teškom kliničkom slikom, što situaciju čini težom, a, često, i krajnje dramatičnom. Pored postojeće, nedavno je osnovana još jedna kovid bolnica u okviru ove ustanove, koja je, sada, sjajno organizovana u borbi za svaki ljudski život na koji atakuje korona virus, ali i za brigu o svakom drugom pacijentu, na drugim odeljenjima.

I ne samo medicinsko, već i ostalo nemedicinsko osoblje, svim srcem, ali i radom, znanjem i umećem, uključeno je u veliku bitku koju je donelo ovo vreme.

Direkror, dr Maksimović je, još jednom, pokazao sjajne organizatorske i stručne sposobosti za rukovođenje u zdravstvu. Iza njega je višegodišnji rad na čelu Doma zdravlja u Bijeljini od koga je stvorio jednu od najuspešnijih ustanova te vrste, ne samo u RS, BiH i u regionu, gde je postavio najviše lestvice za rad, kao, sada, u bolnici. Zato je relativno lako mogao, sa saradnicima, da, za najkraće vreme, ustanovi još jednu kovid bolnicu.

- Ponosan sam na svakog zaposlenog, na ove divne ljude, div junake naših dana, kako pokazuju, ne samo rečima, već na delu, da su, uz sve drugo što se struke tiče, veliki čovekoljupci -kaže profesor Maksimović.

Foto: V. Mitrić

 

- Oslanjamo se jedni na druge, u svakom trenutku i času, podržavamo se međusobno u svemu, kao dobar sistem, jer samo tako možemo da budemo uspešni i od neprocenjive koristi za svakog našeg pacijenta.

Osoblje, koje bije bitku protiv korona virusa, svakodnevno dobija pohvale od pacijenata, među kojima ima ljudi, od paora do akademika, a krasi ih pored ostalog, što svakom od njih pristupaju podjednako posvećeno, odgovorno i savesno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a