SNAŽNA RUSKA PODRŠKA: Srpska da ima jaku Republiku!

S. M.

26. 11. 2020. u 15:31

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer RS,Radovan Višković. danas su tokom oproštajnog sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim konstatovali da je Rusija važna zemlja u provođenju mira u BiH i značajan partner Republike Srpske i BiH.

СНАЖНА РУСКА ПОДРШКА: Српска да има јаку Републику!

Foto: EPA

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH zahvalio je ambasadoru Ivancovu na saradnji i razumevanju koje je iskazao prema Republici Srpskoj i BiH za vreme svog mandata. 

- Drago mi je da razumiete našu politiku očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bili ste pravi prijatelj i imali ste senzibilitet za naše stavove. Sa Vašom zemljom delimo osnovne vrednosti međunarodnog prava. Izražavam zahvalnost ambasadoru i našem prijatelju za mnoge susrete koje smo imali i razumevanju koje je iskazivao za sve naše probleme, kao i na podršci u provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma - istakao je Dodik. 

Foto: RTRS

On je naglasio da će mandat ambasadora Ivancova ostati zabeležen kao period promovisanja jakog i principijelnog partnerstva koje su izgradili, kao i zalaganja ambasadora Ivancova da se i stavovi RS čuju u Saveta za provođenje mira, ge je bio uvaženi član. 

Zvaničnici Republike Srpske zahvalili su ambasadoru Ivancovu na uspešnoj saradnji tokom njegove diplomatske misije u BiH i izrazili uverenje da će prijateljska saradnja sa Rusijom na svim poljima biti još jača i efikasnija u narednom periodu. 

Foto: Srna

Oni su ocenili da postoji prostor za jačanje međusobne saradnje, posebno na polju ekonomije, saopšteno je iz kabineta Srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH. 

Ivancov je zahvalio na saradnji zvaničnicima RS, poželevši im uspešan dalji rad, a građanima Srpske snažnu i jaku Republiku. On je naglasio da RS treba da brani svoje interese u višim institucijama.

- Osećao sam se veoma dobro sa vama svih ovih šest godina i zahvalan sam vam na odličnim bilateralnim odnosima - istakao je Ivancov, izrazivši nadu da će uspešni odnosi biti nastavljeni i dolaskom novog ambasadora Igora Kalabuhova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju