SNAŽNA RUSKA PODRŠKA: Srpska da ima jaku Republiku!

S. M.

26. 11. 2020. u 15:31

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer RS,Radovan Višković. danas su tokom oproštajnog sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim konstatovali da je Rusija važna zemlja u provođenju mira u BiH i značajan partner Republike Srpske i BiH.

СНАЖНА РУСКА ПОДРШКА: Српска да има јаку Републику!

Foto: EPA

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH zahvalio je ambasadoru Ivancovu na saradnji i razumevanju koje je iskazao prema Republici Srpskoj i BiH za vreme svog mandata. 

- Drago mi je da razumiete našu politiku očuvanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bili ste pravi prijatelj i imali ste senzibilitet za naše stavove. Sa Vašom zemljom delimo osnovne vrednosti međunarodnog prava. Izražavam zahvalnost ambasadoru i našem prijatelju za mnoge susrete koje smo imali i razumevanju koje je iskazivao za sve naše probleme, kao i na podršci u provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma - istakao je Dodik. 

Foto: RTRS

On je naglasio da će mandat ambasadora Ivancova ostati zabeležen kao period promovisanja jakog i principijelnog partnerstva koje su izgradili, kao i zalaganja ambasadora Ivancova da se i stavovi RS čuju u Saveta za provođenje mira, ge je bio uvaženi član. 

Zvaničnici Republike Srpske zahvalili su ambasadoru Ivancovu na uspešnoj saradnji tokom njegove diplomatske misije u BiH i izrazili uverenje da će prijateljska saradnja sa Rusijom na svim poljima biti još jača i efikasnija u narednom periodu. 

Foto: Srna

Oni su ocenili da postoji prostor za jačanje međusobne saradnje, posebno na polju ekonomije, saopšteno je iz kabineta Srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH. 

Ivancov je zahvalio na saradnji zvaničnicima RS, poželevši im uspešan dalji rad, a građanima Srpske snažnu i jaku Republiku. On je naglasio da RS treba da brani svoje interese u višim institucijama.

- Osećao sam se veoma dobro sa vama svih ovih šest godina i zahvalan sam vam na odličnim bilateralnim odnosima - istakao je Ivancov, izrazivši nadu da će uspešni odnosi biti nastavljeni i dolaskom novog ambasadora Igora Kalabuhova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)