,,TREBA MU RUKA DA GA VODI!” Posle izjave o Srebrenici, Izetbegović hoće da kontroliše Stanivukovića

Novosti online

26. 11. 2020. u 16:13

,,ТРЕБА МУ РУКА ДА ГА ВОДИ!” После изјаве о Сребреници, Изетбеговић хоће да контролише Станивуковића

Foto: BN TV/BHT1 printskrin

BAKIR Izetbegović, predsednik SDA izjavio je da izjavu izabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da u Sreberenici nije bilo genocida, pripisuje njegovoj mladosti i da Stanivukoviću treba " ruka da ga vodi".

- Mlad je, trebaće mu ruka da ga vodi. Međunarodna zajednica, kooperacija, možda i mi - izjavio je Izetbegović za BHT1.

Podsećamo, izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je nedavno da se u Srebrenici dogodio veliki zločin, ali ne i genocid, da Srbi nisu genocidan narod i da nije postojala namera istrebljenja, već je to pitanje, naveo je, ispolitizovano.

Stanivuković je objasnio zašto smatra da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

- Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namera u tom smislu da svi budu proterani? Srebrenica je deo BiH. Govorimo o nameri da jedan narod bude istrebljen s teritorija, o nameri da se deca ubijaju. Takve namere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizovano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena reč, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod - rekao je Stanivuković.

Za sebe je rekao da predstavlja jednog modernog političara koji voli sve druge ljude.

- Ne bežim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš - rekao je Stanivuković.

Na pitanje priznaje li presude Haškog suda u slučaju Radovana Karadžića i Ratka Mladića, odgovorio je odrečno.

- Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Majkl

26.11.2020. 23:18

Pa ako je ovo genocid pa šta je ono nad Srbima ili Jermenima.Pa ovo nije za porediti šta su Jermeni doživeli od Turaka ,2 miliona Jermena su Turci sbrisali sa lica zemlje.

buki

26.11.2020. 23:37

Ni on, kao uostalom ni Dodik, nikada nije rekao (ili bar ja nisam pročitala) kako je RATKO MLADIĆ pozvao muslimane da se privremeno sklone iz ratnog područja Srebrenice. Svi koji su se odazvali (uglavnom žene i deca) su bezbedno sklonjeni i kasnije vraćeni. Zašto Srbi to nikad ne ističu kao glavni dokaz da genocida u Srebrenici nije bilo?

todor

27.11.2020. 09:33

Нама никаве сумње да је господин Станивуковић у праву, и што се тиче тзв. геноцида у Сребреници и што се тиче Хашког суда.

Pera

27.11.2020. 10:58

Genocid je u BiH izvršen nad Srpskim narodom. U Bosni je bezmalo bilo 2 miliona muslimana i 1.3 miliona Srba plus Hrvati.Muslimani i Hrvati su ratovali protiv Srba (uglavnom) I na kraju Srbi genocidan narod. Pvrh svega nista se nebi desilo da Muslimani i Hrvati nisu pokušali istu stvar kao 1941. E ovaj put su dobilibsa kamatom ali nedovoljnom. DA NIKAD NEBUDE RATA

sudija

27.11.2020. 12:39

Prvo da rascistimo genocid nad Srbima od Turske, preko Austro-Ugarske pa Njemacke i Ustasa/hrvati+muslimani/ u II svjetskom ratu te istih Ustasa u ratu od 1991-1995 godine a onda da pricamo o Srebrenici.

ninguno y nunca

02.12.2020. 09:08

stanivuković ima pravo kada objašnjava pojam genocida. starogrčki"genos" (pleme, rod, narod) i latinska riječ "occidere" su "skovale" riječ "genocid". Cio svijet je vidio da su Mladićevi ljudi odvajali žene i djecu od odraslih muškaraca i odvozili van ratnih zbivanja. znači nije bilo riječi o istrebljenju ni plemena,ni roda ni naroda već jednog njegovog dijela, a kako ko tumači taj strašni zločin, to je lična stvar.

Rumi 1383

03.12.2020. 07:47

Presude planetarno najvaznijeg Suda u svijetu se postuju i izvrsavaju, i one nisu predmet diskusuje i komentiranja, to je civilizacijska norma za cio svijet osima Srbija koja podrzala bosanske Srbe i slala svoje zlocinacke falange i placenike da pocine genocid i ubijaju nejac po Bosni i Hrvatskoj. Postoje cak i snimci i neoborivi dokazi ratnih zlocina i genocida, tako da negiranje genocida ne pihe vodu. Ubuduce pamet u glavu i razvijajte osjecaj za oravdu i stid za ucinjene greske ponajvise zbpg vase djece.