KARADŽIĆEVA ĆERKA SE OGLASILA: Evo šta treba uraditi sa spornom tablom

Novosti online

10. 12. 2020. u 16:45

SONjA Karadžić - Jovičević, kćerka bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je da tabla sa imenom njenog oca na ulazu u Studentski dom u Palama treba da bude uklonjena.

КАРАЏИЋЕВА ЋЕРКА СЕ ОГЛАСИЛА: Ево шта треба урадити са спорном таблом

Foto RTRS

Nada se da će nakon toga prestati previranja i podele u Srpskoj.

- Isključivo se obraćam kao član moje porodice. Primarno razlog su brojni pozivi pojedinaca i udruženja koji traže moj stav i stav Radovana o zloupotrebi njegovog imena. Moj otac i porodica smo i dalje pod sankcijama, kao i SDS, bez obzira na presudu i bez obzira što je SDS davno isljučila Radovana iz članstva. Danas smo u sličnoj situaciji. Krajnje je vreme da se prestane sa zloupotrebom imena. Neverovatno je da nakon pet godina ta tabla dobija takav publicitet - rekla je ona.

Poručila je da su najglasniji dušebrižnici u lažnoj brizi o Karadžiću.

– Nikome časnom ne bi trebao biti cilj da od nekog predmeta pravi razlog za likovanje. Politički naivno je verovanje je da je ta tabla razlog - kaže ona.

Karadžić-Jovičević smatra da njen potez nije spasavanje Milorada Dodika od pritisaka međunarodne zajednice.

– Da se tako bilo ko može spasiti, ja bih tako spasila pre 25 godina svog oca i porodicu. On se tada povukao, pa nije bio pošteđen. Ovo se može posmatrati i kao spasavanje OHR. Kao član porodice molim sve da nas ostave na miru, da prestanu zloupotrebe lika i dela Radovana Karadžića – rekla je ona.

Ona kaže da pritisci koje trpi porodica prevazilaze svaku meru samo zato što neko posmatra Radovana kroz jednu tablu.

- Ostavite nas više na miru! Čovek je osuđen na doživotnu robiju - rekla je Karadžić-Jovičević.

Tabla sa imenom Radovana Karadžića postavljena je u martu 2016. godine na ulaz u Studentski dom na Palama koji je poneo i njegovo ime. Tablu su tada otkrili Milorad Dodik predsednik RS i članovi porodice Karadžić. Valentin Incko,visoki predstavnik u BiH, zapretio je Dodiku početkom novembra u izveštaju Savetu bezbednosti UN da se tabla treba skinuti do maja naredne godine ili će zatražiti sankcije EU za Dodika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove