ONI SU JUNACI DANA: Ovo su Prnjavorčani koji su spasili ženu od noža pomahnitalog supruga (FOTO)

Ninko Đurić

20. 12. 2020. u 16:19

PRNjAVOR slavi kao „junake dana“ Živka Žiku Milijaša (56) i Neda Božunovića (34) koji su 48-godišnjoj D. G. spasili život od napada pohmanitalog supruga S. G. (50), čiju je seriju uboda velikog noža Gordana Radujko, dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva okvalifikovala kao-krivično delo „ubistvo“!

ОНИ СУ ЈУНАЦИ ДАНА: Ово су Прњаворчани који су спасили жену од ножа помахниталог супруга  (ФОТО)

Foto: Ninko Đurić

Kako su „Novosti“ pisale, krvava drama se odigrala u prošli četvrtak u restoranu hotela „Evropa“, u centru Prnjavora. Samo pukom srećom lakše izbodena žena uspela je, u jeku borbe za već krvavi nož, da pobegne u bolnicu, dok su Milijaš i Božunović njenog razjarenog supruga na podu zadržali do dolaska policije.

Velika je, zapravo, sreća bilo to da su Milijaš, penzionisani policijski inspektor i vrsni džudista, kao i Božunović, njegov nekadašnji džudo učenik, dva stola dalje sedeli od supružnika. Njihov gotovo tihi razgovor ponajmanje je nagoveštavao krvavu dramu.

Foto: Ninko Đurić

Živko Žika Milijaš 

-Iznenada sam čuo stravičan vrisak žene. Munjevito su se nizale jezive scene: ogromnog muškarca koji sumanuto zamahuje i ubada je velikim žožem po vratu i leđima. Dok smo prtrčavali, u deliću sekunde sam uočio da je nož, koji srećom nije pogodio kičmu, izvukao iz probijene jakne. A onda je levom rukom uhvatio za glavu u očitoj nameri, da je zakolje, dok je ona vrat pokušala da zaštiti laktovima. U tom trenu sam mu zgrabio njegovu desnu ruku s već krvavim nožem-iznosi, za „Novosti“, Milijaš detalje drame, u koje smo se mogli uveriti pregledom snimka nadzorne kamere.

BIO PIJAN

Kako „Novosti“ saznaju iz policijskih izvora, kod napadača S. G. utvrđeno je prisustvo alkohola od 1,91 promila u organizmu. Iz policije su naveli da je on supruzi nožem naneo više ubodnih rana u predelu leđa, vrata i ramena.

Vrhunac se odigrao kada je izbezumljena žena, sklanjajući se od noža, povukla za sobom i svog spasioca.

-Čvrsto držeći je sa obe ruke, nisam ispuštao napadačevu ruku s nožem. Međutim, izuzetno smažni čovek je počeo da pada na mene, ali sam u presudnom trenu uspeo da oštricu bodeža usmerim ka podu. Našli smo se u „parteru“ gde sam mu napravio polugu.

Tada je i ispustio nož, pošto sam mu, na njegovo otimanje i jauk, zapretio da to učini, jer bi mu mogao slomiti ruku-priča Milijaš.

Foto: Ninko Đurić

Mesto drame - hotel Evropa

Mada se Nenad Božunović u ranijoj mladosti bavio džudom, u presudnim trenucima borbe za život žene, više se oslonio na stolicu.

- Više muta sam napadača udario stolicom. Potom sam nogom odgurnuo nož koji je Žika oslobodio polugom, pa sam mu onda i ja blokirao i drugu ruku. On je molio da ga oslobodimo, stalno ponavljajući da ga je „žena raskućila“. Uz čvrst zahvat, primirili smo ga riječima da mu ni dlaka s glave neće faliti i da bude miran sve do dolaska policije. Tako je i bilo-ispričao nam je Božunović.

HIRUŠKI ZBRINUTA

PACIJENTICA D. G. (1972) je hospitalizovana u Klinici za torakalnu hirurgiju. Prema rečima načelnika ove Klinike dr Marka Kantara pacijentica je zadobila dve ubodne rane u predelu baze vrata. Primarno je hiruški zbrinuta i za sada stabilnog zdravstvenog stanja-odgovoreno je, na upit „Novosti“, iz UKC RS Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a