ONI SU JUNACI DANA: Ovo su Prnjavorčani koji su spasili ženu od noža pomahnitalog supruga (FOTO)

Ninko Đurić

20. 12. 2020. u 16:19

PRNjAVOR slavi kao „junake dana“ Živka Žiku Milijaša (56) i Neda Božunovića (34) koji su 48-godišnjoj D. G. spasili život od napada pohmanitalog supruga S. G. (50), čiju je seriju uboda velikog noža Gordana Radujko, dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva okvalifikovala kao-krivično delo „ubistvo“!

ОНИ СУ ЈУНАЦИ ДАНА: Ово су Прњаворчани који су спасили жену од ножа помахниталог супруга  (ФОТО)

Foto: Ninko Đurić

Kako su „Novosti“ pisale, krvava drama se odigrala u prošli četvrtak u restoranu hotela „Evropa“, u centru Prnjavora. Samo pukom srećom lakše izbodena žena uspela je, u jeku borbe za već krvavi nož, da pobegne u bolnicu, dok su Milijaš i Božunović njenog razjarenog supruga na podu zadržali do dolaska policije.

Velika je, zapravo, sreća bilo to da su Milijaš, penzionisani policijski inspektor i vrsni džudista, kao i Božunović, njegov nekadašnji džudo učenik, dva stola dalje sedeli od supružnika. Njihov gotovo tihi razgovor ponajmanje je nagoveštavao krvavu dramu.

Foto: Ninko Đurić

Živko Žika Milijaš 

-Iznenada sam čuo stravičan vrisak žene. Munjevito su se nizale jezive scene: ogromnog muškarca koji sumanuto zamahuje i ubada je velikim žožem po vratu i leđima. Dok smo prtrčavali, u deliću sekunde sam uočio da je nož, koji srećom nije pogodio kičmu, izvukao iz probijene jakne. A onda je levom rukom uhvatio za glavu u očitoj nameri, da je zakolje, dok je ona vrat pokušala da zaštiti laktovima. U tom trenu sam mu zgrabio njegovu desnu ruku s već krvavim nožem-iznosi, za „Novosti“, Milijaš detalje drame, u koje smo se mogli uveriti pregledom snimka nadzorne kamere.

BIO PIJAN

Kako „Novosti“ saznaju iz policijskih izvora, kod napadača S. G. utvrđeno je prisustvo alkohola od 1,91 promila u organizmu. Iz policije su naveli da je on supruzi nožem naneo više ubodnih rana u predelu leđa, vrata i ramena.

Vrhunac se odigrao kada je izbezumljena žena, sklanjajući se od noža, povukla za sobom i svog spasioca.

-Čvrsto držeći je sa obe ruke, nisam ispuštao napadačevu ruku s nožem. Međutim, izuzetno smažni čovek je počeo da pada na mene, ali sam u presudnom trenu uspeo da oštricu bodeža usmerim ka podu. Našli smo se u „parteru“ gde sam mu napravio polugu.

Tada je i ispustio nož, pošto sam mu, na njegovo otimanje i jauk, zapretio da to učini, jer bi mu mogao slomiti ruku-priča Milijaš.

Foto: Ninko Đurić

Mesto drame - hotel Evropa

Mada se Nenad Božunović u ranijoj mladosti bavio džudom, u presudnim trenucima borbe za život žene, više se oslonio na stolicu.

- Više muta sam napadača udario stolicom. Potom sam nogom odgurnuo nož koji je Žika oslobodio polugom, pa sam mu onda i ja blokirao i drugu ruku. On je molio da ga oslobodimo, stalno ponavljajući da ga je „žena raskućila“. Uz čvrst zahvat, primirili smo ga riječima da mu ni dlaka s glave neće faliti i da bude miran sve do dolaska policije. Tako je i bilo-ispričao nam je Božunović.

HIRUŠKI ZBRINUTA

PACIJENTICA D. G. (1972) je hospitalizovana u Klinici za torakalnu hirurgiju. Prema rečima načelnika ove Klinike dr Marka Kantara pacijentica je zadobila dve ubodne rane u predelu baze vrata. Primarno je hiruški zbrinuta i za sada stabilnog zdravstvenog stanja-odgovoreno je, na upit „Novosti“, iz UKC RS Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024