SLAVA DONELA RADOST: Svečano u ugljevičkom vrtiću

V.M.

20. 12. 2020. u 21:16

DEČIJI vrtić „Duško Radović“ iz Ugljevika obeležio je, lomljenjem slavskog kolača krsnu slavu Svetog Nikolu čudotvorca-Nikoljdan.

СЛАВА ДОНЕЛА РАДОСТ: Свечано у угљевичком вртићу

Foto: V.M.

Protojerej - stavrofor Milan Topić poželeo je deci i vaspitačima dobro zdravlje, dug život i Božji blagoslov.

- Da bude puno dece u svim vrtićima, da se širi, da ima što više dece koji će pohađati vrtić. Neka Gospod molitvama svetog oca Nikolaja, koji je zaštitnik dece i svih ljudi, onih koji pate, boluju stradaju, putnika, moreplovaca, podari svakog dobra - poručio je Topić.

Direktor ove ustanove Mladen Stevanović istakao je da ova pedagoška godina ima više od 150 polaznika.

- Osnovna misao vodilja u našem radu je da vrtić kao mesto zajedničkog življenja dece, bude nadogradnja porodičnom vaspitanju, pa se trudimo da obezbedimo uslove da se deca u vrtiću osećaju zadovoljno, sigurno i srećno kao u svom domu - rekao je Stevanović.

Slavi vrtića prisutvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao deci i zaposlenima slavu uz želju da ih prati napredak, kao i svim sigrađanima koji proslavljaju Svetog Nikolu.

- Vrtić je ostvario veliki napredak u prethodnom periodu, postoji potreba za proširenjem kapaciteta, a uskoro ćemo uraditi projekat proširenja i time omogućiti da sva deca sa područja naše opštine pohađaju vrtić - rekao je Perić, koji je izrazio zadovoljstvo, jer je smanjena cena celodnevnog boravka u vrtiću sa 130 KM na 95 KM što ga čini jednim od najpovoljnijih u Srpskoj.

Slava je proslavljena poštujući epidemiološke mere, a kum slave je Boračka organizacija Ugljevika koja je svim plaznicima vrtića poklonila nikoljdanske paketiće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024