IZBORI U MOSTARU: Srbi dobili legitimne predstavnike u veću

S.M.

21. 12. 2020. u 09:33

LISTA "Ostajte ovđe – Zajedno za naš Mostar", koju čine SNSD i SDS, prema prvim nezvaničnim rezultatima izbora u Mostaru, osvojila je namanje jedan, možda i dva mandata, dok najveći optimisti veruju da je moguće da dobiju čak tri odbornika.

ИЗБОРИ У МОСТАРУ: Срби добили легитимне представнике у већу

Luka Petrović, šef štaba Srpske liste za Mostar

Imamo jednog koga smo i očekivali – rekao je šef Izbornog štaba Koalicije "Ostajte ovđe – Zajedno za naš Mostar" Luka Petrović.

-Zahvaljujem se svim aktivistima koji su na neki način doprineli da posle 30 godina budemo svoji na svome,poručio je Petrović.

Nakon ove vesti pocelo je slavlje u Izbornom štabu srpske koalicije.

Predstavnici Koalicije  "Ostajte ovde – Zajedno za naš Mostar" ponovo su poručili da je bitno da interese Srba u lokalnoj vlasti u Mostaru zastupaju njihovi legitimni predstavnici, a ne, kako je do sada bio slučaj, Srbi sa lista drugih partija, koji provode samo stranačku politiku.

Da su Srbi dobili svog legitimnog predstavnika u Mostaru potvrdio je i predstavnik liste "Ostajte ovde-zajedno za naš Mostar", Velibor Milivojević.

Prema statutu Grada Mostara, svaki konstitutivni narod mora imati najmanje četiri, a najviše 15, od ukupno 35 većnika, odnosno odbornika, u Gradskom vijeću. Svaki od klubova koji predstavlju konstitutivne narode, pa i srpski, imaju u mnogim situacijama, pravo veta pri odlučivanju.

Lokalni izbori u Mostaru održani su danas, nakon 12 godina pauze. Uprkos anketama koje su govorile da bi izlaznost mogla biti i veća od 80 odsto, glasalo je oko 55 odsto građana Mostara, ili 52.865 birača.

Povodom objave vesti da je srpska lista za Mostar osvojila sigurnp jedno mesto u budućem sazivi vijeća Mostara,iznad pravoslavne crkve u Mostaru je upriličen vatromet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!