ODREĐEN PRITVOR: Muškarac iz Prnjavora osumnjičen da je izbo ženu iza rešetaka

N.Đ.

21. 12. 2020. u 17:57

BANjALUČKI Okružni sud danas (ponedeljak) odredio je pritvor za Stanišu G. (50) iz Prnjavora zbog sumnje da je počino ubistvo u pokušaju kada je nožem nanio telesne povrede svojoj 48-godišnjoj supruzi D.G.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Мушкарац из Прњавора осумњичен да је избо жену иза решетака

Foto: N- Đurić

Kako su „Novosti“ pisale, osumnjičeni je krivično delo počinio u četvrtak 17. decembra u restoranu hotela „Evropa“, u centru Prnjavora. Samo pukom srećom lakše izbodena žena uspela je, u jeku borbe za već krvavi nož, da pobegne u bolnicu, dok su Živko Žika Milijaš (56) i Nedo Božunović (34) njenog razjarenog supruga na podu zadržali do dolaska policije.

Sud je istog dana prihvatio predlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka „zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično delo, odnosno dovršiti pokušano jer se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža“.

PRIMIRILA GA DžUDO POLUGA

NA snimku nadzorne kamere se vidi da su se, kao i on na svoju žrtvu, ništa manje munjevito na napadača bacili junaci dana Prnjavora-Žika Milijaš, penzionisani policijski inspektor i vrsni džudista, kao i Nedo Božunović, njegov nekadašnji džudo učenik.

- Ispustio je nož pod pritiskom džudo poluge, pošto smo mu zapretili, da mu ruka ne bi bila slomljena. Ponavljao je da ga, navodno, „žena raskući“. Uz čvrst zahvat i blokadu ruku, primirili smo ga rečima da mu ni dlaka s glave neće faliti. I bio je obuzdan sve do dolaska policije-ispričali su, za „Novosti“, Milijaš i Božunović.

- Puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti-obrazloženo je danas iz banjalučkog tužilaštva.

Nezvanično saznajemo da se, usled bračnih nesuglasica, D. G. odselila iz porodičnog doma u selu Paramije u Prnjavor, gde je i zaposlena. Ubrzo za njom je doselio i suprug, i to u jednu od hotelskih soba, pod čijim krovom se i odigrala drama.

Uvidom u snimak nadzorne kamere, vidi se da se žena pridružila suprugu za stolom gde je on očito čekao. Razgovor je tekao normalno sve dok muškarac iznenada nije počeo da je ubada već ranije pripremljenim nožem.

U policijskom izveštaju stoji da je alkotestiranjem utvrđeno da je Glavendekić imao 1,91 promila alkohola u organizmu, kao i da je zadao ubode u predelu ramena, vrata i leđa. Pacijentica je hospitalizovana, hiruški zbrinuta i za sada stabilnog zdravstvenog stanja-saopšteno je „Novostima“ iz UKC RS Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri