UZ LOGORSKU VATRU I ZAGONETNE PRIČE, IGRE I AKTIVNOSTI: Edukacija najmlađih Ugljevičana

V. M.

21. 12. 2020. u 20:04

DECA uzrasta od 5 do 12 godina iz Ugljevika u organizaciji Škole sporta „Mali šampioni" večeras su šetali do zaseoka Vučijak u Mesnoj zajednici Stari Ugljevik na domaćinstvu Tomića palili logorsku vatru uz zagonetne priče, aktivnosti i igre sa lampama.

УЗ ЛОГОРСКУ ВАТРУ И ЗАГОНЕТНЕ ПРИЧЕ, ИГРЕ И АКТИВНОСТИ: Едукација најмлађих Угљевичана

Foto: V. M.

Trener Škole sporta Mladen Stevanović rekao da su šetnje u šumu i prirodi sastavni dio skoro svih treninga na otvorenom.

Stevanović je istakao da boravak u prirodi donosi brojne prednosti kada je rieč o imunološkom sistemu od boravka na svježem zraku, te da je dokazano da djeca koja borave u prirodi su kreativnija i zdravija.

- Organizujemo i brojne edukativne radionice i izlete, posjete seoskim domaćinstvima, učimo decu o flori i fauni, istraživali smo plodove jeseni, sakupljali šumsko blago i mnoge druge projekte- rekao je Stevanović.

On je napomenuo da je Škola sporta „Mali šampioni" osnovana 2011 godine i u poptunosti je finansirana iz budžeta opštine Ugljevik kao i brojni projekti koji se organizuju u okviru projekta „Opština za svoju mladost".

Večerašnjem druženju sa mališanima prisustvovao je i načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je rekao novinarima da je radost i sreća,  druženje sa najmlađima te zahvalio Školi sporta „Mali šampioni" za svo dobro koje čine u radu sa mališanima.

Perić je naglasio da je važno najmlađim sugrađanima ponuditi ovakve edukativne sadržaje u prirodi uz igru.

- Lokalna uprava smanjila je cienu celodnevnog boravka u Dečijem vrtiću koga pohađa 150 mališana na 95 KM mjesečno. Imamo potrebu da u narednom periodu proširimo kapacitete vrtića- rekao je Perić.

On je dodao da opština Ugljevik finansira sve projekte ove Škole sporta, od besplatne škole plivanja, sporta, te razne atkivnosti boravka na kampu Nikola Tesla Centra /NTC/ i najavio da će ovakve i slične projekte lokalna uprava podržavati i u narednom periodu.

Sedmogodišnji Veljko Džuveleković, učesnik večerašnjeg druženja sa vršnjacima rekao je da mu se najviše sviđa druženje i odlazak u prirodu sa drugarima.

Domaćin Marko Tomić izrazio je zadovoljstvo jer je večeras ugostio najmlađe Ugljevičane koji kroz edukativnu nastavu se druže i izučavaju prirodu.

- Planiramo da narednog Leta organizujemo  Letni vrtić u kome će deca jedan u sedmici boraviti odve, u prirodi, a tu je i u blizini pešačka staza koja vodi na brdo sa koga se pruža divan pogled na Ugljevik- rekao je Tomić.

Mališani su domaćinu Tomiću u znak zahvalnosti za gostoprimstvo uručili poklon toster.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest