DRAŠKO DONEO NOVU ODLUKU, TIČE SE ĆIRILICE! Banjaluka od sada samo na srpskom pismu, gradonačelnik izdao naredbu

Novosti online

26. 12. 2020. u 21:17

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je da je danas doneo odluku da svi zvanični digitalni kanali komunikacije grada na društvenim mrežama moraju da budu napisani ćirilicom.

ДРАШКО ДОНЕО НОВУ ОДЛУКУ, ТИЧЕ СЕ ЋИРИЛИЦЕ! Бањалука од сада само на српском писму, градоначелник издао наредбу

Foto: O. M.

- Drvenu azbučnu ploču, kao simbol moje velike želje da u što većoj meri očuvamo naše pismo, poklonio sam danas predsjedniku humanitarnog udruženja „Baštionik“ Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik doneo sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj - napisao je Draško na svom fejsbuk nalogu.

On je dodao da će biti doneto još strategija i odluka koje će ići u tom pravcu.

- Moje opredeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća neguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija - rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je danas poklonio drvenu azbučnu ploču predsedniku humanitarnog udruženja "Baštionik" Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da se u što većoj meri očuva ćirilica.

Tim povodom je naglasio da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako s humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama Crveni krst, Karitas i Merhamet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (21)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina