SRĐA TRIFKOVIĆ UPOZORAVA: Preti američko-muslimanska operacija „lažne zastave” za Dodikovu eliminaciju (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2020. u 13:38

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da je Moskva čvrsto opredeljena za dalji razvoj međusobno korisnog strateškog partnerstva sa Beogradom, ali da taj cilj ne uključuje "kontraproduktivni zadatak" veštačkog ograničavanja saradnje Srbije sa drugim zemljama.

СРЂА ТРИФКОВИЋ УПОЗОРАВА: Прети америчко-муслиманска операција „лажне заставе” за Додикову елиминацију (ВИДЕО)

Foto: Hepi tv printskrin

Reditelj Dragoslav Bokan pak smatra da Srbija treba da nastavi da odražva svoju trasu i svoj put i da ne treba da dozvoli bilo kakve uticaje koji će je sa tog puta povući.

- Srbija je na svom putu, a on zavisi od odnosa velikh sila prema nama. To smo imali priliku da vidimo. Nova admirnistracija SAD se pnaša kao da je Berlinski zid pao, a ne Vašingtonski – smatra Bokan. 

Kako objašnjava, sve izjave stranih političara uvek u sebi sadrže diplmatsku notu.

Istoričar i publicista prof.dr Srđa Trifković kaže da je Rikerova izjava ,,drskost i bezobrazluk bez premca".

Trifković smatra da srpsko ministarstvo spoljnih poslova mora pitati briselsku Evropsku komisiju da li je ona i kada ovlastila činovnika američkog Stejt departmenta da zemljama kandidatima za članstvo u EU nagoveštavaju koji su uslovi za njihov napredak ka tom cilju.

Takođe, Trifković je izjavio da su činovnici Stejt departmenta ponikli na srbofobnim jaslama i da su napokom dočekali svojih pet minuta da se vrate liberalni intervencionisti na vlast.

- Tu je (Džo) Bajden nebitan, jer to je jedna olupina od čoveka koja će biti manipulisan od ljudi poput Entonija Blinkena i te kamarile neoliberalnih intervencionista, koji već imaju vrlo jasnu listu rusofobnih poteza koji planiraju - izjavio je Trifković.

On je upozorio da će Amerikanci diktirati tempo za muslimansku operaciju ,,lažne zastave" koja bi bila iskorišćena kao izgovor za maksimalno zaoštravanje situacije u BiH, gde bi istovremeno nastupila upotreba bonskih ovlašćenja za Dodikovu eliminaciju i vrlo gruba upotreba sile u Brčko distriktu kako bi se RS podelila na dva dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)