PRNJAVORSKA POLITIČKA SCENA: Novi klub odbornika, DEMOS-a, radikala i nacionalne manjine-podrška načelniku Tomašu

N.Đurić

28. 12. 2020. u 19:06

SVA tri odbornika naše tri stranke, Demokratskog saveza-DEMOS, Srpske radikalne stranke Dr Vojislav Šešelj i Nacionalnih manjina, u novoizabranoj Skupštini opštine Prnjavor formiraće klub odbornika i zajednički delovati uz nedvosmislenu podršku novom-starom načelniku opštine Darku Tomašu.

ПРЊАВОРСКА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА: Нови клуб одборника, ДЕМОС-а, радикала и националне мањине-подршка начелнику Томашу

Foto: N. Đ.

Ovo su na današnjem presu, posle potpisivanja sporazuma, najavili novoizabrani odbornici Mile Šljivić (DEMOS), Milorad Mićo Kondić (SRS Dr Vojislav Šešelj) i Branko Deket (odbornik Nacionalnih manjina) u novom sazivu prnjavorske skupštine.

UZ TOMAŠA I U VLASTI I U OPOZICIJI

-Nas trojica odbornika smo čvrsto odlučili i zauzeli principijelan stav da podržimo načelnika Tomaša, bez obzira da li on sa svojim SNSD-om uspeo da sastavi skupštinsku većinu ili ne, mada smo uvereni da hoće. Dakle, spremni smo i da uđemo u vlast ali i isto tako opoziciono delujemo- kategorični su Kondić, Deket i Šljivić.

-Prvenstveno ćemo zastupati interese opštine i njenih građana. Napominjem da je DEMOS jedina stranka koja je potpisala predizborni koalicioni sporazum s načelnikom Tomašem (SNSD), a koja je prešla cenzuz s jednim odbornikom. Tako će ostati i u narednom periodu-kategoričan je Mile Šljivić, odbornik DEMOS-a.

SKUPŠTINSKA VEĆINA

Ovo je, inače, drugi skupštinski klub u najavi na prnjavorskoj političkoj sceni, nakon što su nedavno sporazum potpisali Narodni demokratski pokret (NDP) s dva i Socijalističke partije (SP) s jednim odbornikom. Oni se još nisu izjasnili kojem će se „carstvu“, vladajućem ili opozicionom, privoleti.

Inače, pobednik proteklih lokalnih izbora u Prnjavoru je SNSD, s 11 odbornika i ponovo u trećem a drugom uzastopnom mandatu izabranim načelnikom Darkom Tomašem. Drugi po broju mandata je opozicioni SDS s 9 odbornika. Na trećoj poziciji je najprijatnije iznenađenje Demokratski narodni savez (DNS) s tri mandata.

Vladajuću većinu u prnjavorskoj skupštini imaće ona koalicija koja sakupi najmanje 15 od, inače, ukupno 29 odbornika.

Prvi čovek Prnjavora na čvrstu podršku u skupštinskim klupama, kako kažu, može da računa i na odbornike radikala i nacionalnih manjina.

-Mi smo otvorena podrška Tomašu bili i u predizbornoj kampanji, tako će biti i u ovom mandatu, što potvrđujemo danas potpisanim sporazumom-kazali su Milorad Kondić i Branko Deket.

-Ovim s naše strane nastavljamo plodonosnu saradnju s načelnikom Tomašem još iz prošlog mandata, u cilju daljeg razvoja Prnjavora i opšteg interesa građana. U tom cilju odlučili smo da kao odbornici naše tri stranke efikasnije delujemo u zajendičkom klubu koji ćemo, po poslovniku, ozvaničiti već na prvoj konstitutivnoj sednici SO Prnjavor-poručili su Kondić i Deket.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)