OPLJAČKANA I "STARA PRIČA"! Porodica Milivojac iz Štrbaca kod Prnjavora ponovo se našla na udaru lopova

N. ĐURIĆ

29. 12. 2020. u 07:52

NEPOZNATI lopovi, pod zaštitom mraka, provalili su i opljačkali "Staru priču", kafanu u centru Štrbaca, jedne od najvećih mesnih zajednica na prnjavorskom području.

ОПЉАЧКАНА И СТАРА ПРИЧА! Породица Миливојац из Штрбаца код Прњавора поново се нашла на удару лопова

Kafana "Stara priča" kod Prnjavora / Foto N. Đurić

Mirko Milivojac (22), vlasnik "Stare priče", tvrdi da mu je, nakon što su provaljena stražnja vrata objekta, iz kase odneto više od 1.500 maraka. Međutim, dodaje, da je šteta još veća, za više stotina maraka, u ukradenom piću i drugim predmetima koji su se našli pod rukom lopova, koji je, ko zna iz kog razloga, ipak u kasi ostavio 30 KM.

- Pokraden sam posle 22 sata i završetka radnog vremena. U objekat je provaljeno s terase visoke blizu dva metra. Policiji sam prijavio ukradenih 1.500 maraka iz kase, od čega je oko 500 u kovanicama od po jednu i dve marke. Ostatak je uglavnom od po 10 i 20 maraka, u papirnim novčanicama. Verujem da je lopov negde razmenio, odnosno ukrupnio kovanice. Kao i da je imao pomagača, ili koristio automobil, jer prosto je nemoguće da je sve to, uz piće i druge stvari čiju količinu i vrstu još utvrđujem, u džepovima i pod rukom neopaženo nosio centrom sela - jada se Milivojac.

Mirko kaže da je policija izvršila uviđaj i da očekuje da što pre rasvetli ovu provalu i krađu, koja je uznemirila i druge meštane Štrbaca. Napominje da su ovih dana izvršene slične provale u više objekata u prnjavorskom i susednom derventskom kraju, pa je pitanje da li se one mogu dovesti u međusobnu vezu.

RANIJE PROVALjENO I U KUĆU

OČEKUJEM da se što pre rasvetli pljačka "Stare priče" i zbog toga što je pre neku godinu provaljeno i u obližnji dom moje porodice, odakle su odneti novac, nakit i predmeti, u vrednosti od oko 5.000 KM. Policija je tada, ubrzo otkrila lopova. Nikada, međutim, nismo obeštećeni s obrazloženjem da je kradljivac novac olako potrošio, a zlatni nakit, navodno, prodao nekoj zlatarskoj radnji u bescenje, za 100 evra - ogorčen je Mirko Milivojac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina