MAJKA JE GORELA I MOLILA "UGASI ME" : Potresno svedočenje Slađane Marinković (19) na suđenju u Banjaluci

O. MATAVULj

30. 12. 2020. u 08:25

VIKNUO je: "Sad je dosta. Ti ćeš mene ostaviti?", a zatim izašao iz auta i majku polio benzinom iz plastične flaše i zapalio. Gorela je od pojasa nagore. Govorila je: "Ugasi me". Kad sam ugasila vatru, bila je mirna govoreći: "Samo da si ti dobro, pa nek ja umrem".

МАЈКА ЈЕ ГОРЕЛА И МОЛИЛА УГАСИ МЕ : Потресно сведочење Слађане Маринковић (19) на суђењу у Бањалуци

Mesto gde je napadnuta nesrećna žena / Foto D. Pozderović

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričala Slađana Marinković (19) na suđenju očuhu Branislavu Stanivukoviću (43), optuženom za teško ubistvo njene majke Milice Marinković (33) u Aleksandrovcu kod Laktaša.

U potresnom svedočenju, koje je rasplakalo i pojedine novinare, Slađana je ispričala da je optuženi odmah pobegao, dok je ona gledala majku kako gori.

- Gorela je od pojasa nagore, samo noge nisu izgorele. Imala je dugu kosu, koja je na potiljku potpuno izgorela, a na strani je visio deo kose i rep. Gasila sam je jaknom i pomogla mi je žena koja je naišla.

Ispričala je da je Branislav 11 godina maltretirao njenu majku, psihički i fizički je zlostavljao. Bio je ljubomoran, stalno su se svađali. S njima je živela samo tri godine, koje pamti samo po ružnome, a ostatak vremena je boravila kod staraoca. Prisetila se da je Milica oduvek želela da ostavi Branislava, što on nije dozvoljavao. Svojevremeno je pobegla u Austriju kod majke, ali se vratila.

- Rekla mi je da ju je Branislav zvao i pretio da će ubiti mene i zapaliti kuću. Zato mu se vratila, a on je kuću zapalio 2012. godine - rekla je Slađana.

Kritičnog dana, rano ujutro, majka joj je javila da se ponovo posvađala s Branislavom. Bežala je od njega i celu noć provela napolju. Svađali su se, on je pretio da će zapaliti kuću i majčine stvari. Slađana ga je pozvala i optuženi joj je rekao da "sve gori". U nameri da smiri situaciju, rekla mu je da odmah dođe po nju na posao, što je on i učinio. Došli su pred kuću u Mrčevcima i ispred je videla policiju. Policajci su, kaže, razgovarali s Branislavom i rekli mu da ode. Međutim, čim je policija otišla, on se vratio. Njih dve su krenule putem prema majčinoj firmi, a Branislav je autom polako išao za njima.

- Mama je bila bosa, u radnim klompama i kecelji, a ispod je imala potkošulju, jer je celu noć provela napolju. Išao je polako za nama i govorio majci da je voli. Ona je odgovarala: "Šta hoćeš više od nas?" U jednom trenutku nas je prestigao. Izašao iz auta, noseći flašu. Majka je bežala, a on je išao za njom i polivao je benzinom. Trčala sam za njima i videla sam kad je pružio ruku i zapalio je - rekla je Slađana.

Zločin se dogodio 20. jula, a Milica je podlegla opekotinama 3. avgusta ove godine.

REKAO ŠTA JE URADIO I NARUČIO PIVO

SNjEŽANA Brkić, vlasnica roštiljnice u Kukuljama kod Srpca, ispričala je da je optuženi kritičnog dana došao kod nje i naručio pivo.

- Govorio je da je zapalio ženu i da će po njega doći policija. Nisam mu verovala. On je to ponavljao i ubrzo je došla policija. Nisam mogla da verujem da je tako nešto mogao učiniti - rekla je Brkićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina