STIŽE POMOĆ IZ BIJELJINE: Pripadnici specijalizovanih jedinica upućeni u Kostajnicu

31. 12. 2020. u 18:18

GRAD Bijeljina uputio je tim pripadnika gradskih specijalizovanih jedinica na područje opštine Kostajnica, koji će biti angažovan kao pomoć u eventualnim akcijama spasavanja iz ruševina nastalih usled razornog zemljotresa koji je pogodio grad Petrinju u Hrvatskoj, kao i opštine i gradove u regionu.

СТИЖЕ ПОМОЋ ИЗ БИЈЕЉИНЕ: Припадници специјализованих јединица упућени у Костајницу

Foto: Tanjug AP

Odlukom gradonačelnika Ljubiše Petrovića, u Kostajnicu će službenim vozilom Odseka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina otputovati četiri člana ovog tima, koji će do daljeg biti pod neposrednom komandom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

- Nakon zemljotresa u Petrinji, koji je nažalost odneo i ljudske živote, velika materijalna šteta pričinjena je u opštinama i gradovima na severu Republike Srpske, posebno u Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Prijedoru. Odmah smo reagovali organizujući tim za pomoć i nadamo se da ćemo doprinijeti oporavku u navedenim mestima – poručio je Petrović.

Ukoliko bude potrebno, tim će biti angažovan u akcijama spasavanja iz ruševina i na drugim područjima Republike Srpske koja su pogođena zemljotresom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili