UPRKOS PANDEMIJI KORONE: Uspešna godina u Domu zdravlja Lopare

V.Mitrić

01. 01. 2021. u 15:22

DIREKTOR Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković ocenio je uspešnom ovu godinu za ovu zdravstvenu ustanovu na Majevici, koja već 13 godina posluje sa suficitom, što nije ni lako ni jednostavno, dodajući da je to rezultat „vrednog, savesnog i poštenog rada svih zaposlenih“.

УПРКОС ПАНДЕМИЈИ КОРОНЕ: Успешна година у Дому здравља Лопаре

Foto: Vladimir Mitrić

Uprkos pandemiji, izazvanoj korona virusom, uspeli smo da održimo kontinuitet pozitivnog poslovanja a do 1. jula nismo imali nijednog zaraženog ovim opakim virusom. U  piku koji je trajao od kraja oktobra do polovine novembra meseca imali smo broj zaraženih koji je zadovoljavajući, dok je pad broja pozitivnih na korona virus u poslednjih mjesec i po dana - priča Nešković, naglašavajući da je, trenutno, na Majevici, 12 pacijenata „pozitivnih“, dok je pod epidemiološkim nadzorom 35 sugrađana. 


Kada je reč o najznačajnijim projektima Nešković je napomenuo da je u ovoj godini otvoren  objekat u kome je smeštena Stomatološka služba i Služba za bazičnu rehabilitaciju.  


-Zdanje  je  površine 240 metara kvadratnih, koje smo izgradili sopstvenim parama. Od jula počeli smo sa stacionarnim radom u kome se pružaju sve fizioterapeutske usluge na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kao i sa fizikalnom terapijom na terenu - objasnio je Nešković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna