DAROVI ZA ROMSKE MALIŠANE: Aktivisti "Međaša" podelili paketiće i družili se sa svojim sugrađanima u Bijeljini

V. Mitrić

03. 01. 2021. u 14:49

POVODOM novogodišnjih praznika, aktivisti Dečje ambasade „Međaši“, humanitarne organizacije ovenčane svetskom slavom, koja je samo iz ratnog ludila u BiH, izbavila oko 50 hiljada dece i majki, priredila je druženje sa romskim mališanima, među njihovim domovima, u Bijeljini.

ДАРОВИ ЗА РОМСКЕ МАЛИШАНЕ: Активисти Међаша поделили пакетиће и дружили се са својим суграђанима у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Uz pesmu, igru, recitacije, šale  razgovore mala mabsadorka DA „Međaši“, Mišel Mišković, Marina Mišković, ataše za kulturu i generalni sekretar organizacije i njen osnivač Dušan Tomić uručili su progodne poklone.

- Sigurno je da će u središtu velikog broja naših aktivnosti biti romski mališani, koje hoećemo, svim srcem, u naše društvo, u druženje i saradnju - kazala je mala ambasadorka Mišel.

Dušan Tomić i Marina Mišković su se, u razgovoru sa roditeljima mališana, živo interesovali za uslove u kojima žive i za ono što im je, sada prioritetno. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu