PAŽNJA PUNA LJUBAVI: Opština Ugljevik darovala po 100 KM boračkim porodicama

05. 01. 2021. u 09:46

NAČELNIK opštine Ugljevik, Vasilije Perić, predstavnicima Boračkom organizacijom ovog dela RS, su za porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide od prve do šeste kategorije i nezaposlenim ratnim vojnim invalidima od šeste do desete kategorije, povodom najradosnijeg praznika Božića podelili po 100 KM.

ПАЖЊА ПУНА ЉУБАВИ: Општина Угљевик даровала по 100 КМ борачким породицама

Foto: V. M.

Za 296 porodica, izdvojeno je 29.600 KM.Na prijemu u Centru za kulturu za ove kategorije načelnik Ugljevika Vasilije čestitao im je nastupajući praznik- Božić i Dan Republike Srpske.

-Ove ljudi su najzaslužnije za stvaranje Republike Srpske, potomci poginulih boraca koji su dali svoje živote za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima, naša je dužnost i obaveza je da im ukažemo svoje poštovanje, da nastavimo da radimo marljivo i vredno kako bi svi živjeli u slobodi - rekao je Perić.

Perić se zahvalio Opštinskoj Boračkoj organizaciji na dobroj saradnji tokom svih ovih godina i najavio još snažniji podršku lokalne uprave onima koji su najviše dali za slobodu i RS.

Predsjednik Boračke Ugljevika Jovan Marinković izrazio je zadovoljstvo jer se na ovaj način dugi niz godina unazad,  obraduju  porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida uoči najradosnijeg  hrišćanski praznika-Božića.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu iz opštine Ugljevik poginuo je 301 borac Vojske Republike Srpske, a 238 njihovih porodica živi na području ove lokalne zajednice.

Predsednik Odbora poginulih Boračke organizacije Ugljevika Savo Milošević,  zahvalio je na podršci opštini Ugljevik i Boračkoj organizaciji ove podmajevičke opštine.

Milošević, koji je otac poginulog borca Vojske Republike Srpske istakao je da se na ovaj način uljepšaju praznici ovoj kategoriji društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODOLJUBOVO TELO NAĐENO PORED ŠKOLE, SUMNJA SE DA JE UBIJEN UDARCEM U GLAVU: Jeziv zločin potresao Srpsku, evo šta je prethodilo krvavom piru