NOVI SAZIV GRADSKOG PARLAMENTA U BANJALUCI: Odbijen predlog Smiljanje Babić Moravac za odlaganje sednice

S.M.

05. 01. 2021. u 12:34

NAKON skoro sat i po zakašnjenja u Banjaluci je počela konstitutivna jednica novog saziva gradskog parlamenta. Radno Predsedništvo novog saziva skupštine čine najstariji odbornik Smiljana Babić Moravac, Ivan Begić i Mladen Ilić. Babić Moravac je na početku tražila da se sednica odgodi jer je po njenim rečima tek juče dobila dnevni red. Ovaj predlog je odbijen.

НОВИ САЗИВ ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА У БАЊАЛУЦИ: Одбијен предлог Смиљање Бабић Моравац за одлагање седнице

Foto: A. Čavić

Inače sednica novog saziva gradskog parlamenta trebala je početi u 10 časova ali nije jer novinari nisu mogli prisustvovati sednici. Nakon sat i po rasprave  o ovom problemu isti je rešen i mediji ipak prisustvuju sednici.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je rekao da će napustiti sednicu Skupštine grada ako medijima ne bude omogućen pristup sednici.

-Zvao sam sekretara Narodne skupštine i stručnu službu NS RS, oni tvrde da mediji nemaju akreditacije. Ja neću prisustvovati sednici gradske Skupštine ako mediji ne mogu prisustvovati sednici, rekao je Stanivuković.

Dodao je da je zaustavio početak sednice gradske skupštine, te da će klub odbornika PDP takođe napustiti sednicu.

-Neka završe prvu jednicu bez gradonačelnika. Verujem da će sednicu napustiti i naši koalicioni partneri, kazao je Stanivuković. Istakao je da su u NS RS ponudili da mediji sednicu prate preko prenosa uživo, te da izjave dobijaju nakon svake tačke dnevnog reda.

Stanivuković je reako da su odbornici vladajuće koalicije prvo hteli nastaviti sednicu bez gradonačelnika i prisustva medija, a da su sada promenili mišljenje, te i oni odbijaju prisustvovati sednici ako medijima nije omogućen ulazak.

-Mislim da je razlog ovog nesporazuma loša koordinacija između stručne skupštinske službe grada i RS, naveo je Stanivuković.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada Banjaluka, rekao je da je NSRS dobar domaćin koji je gradskoj skupštini ustupio prostor za održavanje sednice.

-U prethodnom periodu sednice Skupštine grada Banjaluka održavane su u sali gradske skupštine, a od pojave virusa korona održavane su u Banskom dvoru, gde se sada odvijaju aktivnosti u vezi sa Danom Republike, rekao je Šukalo.

Naime, medijima je ispred NS RS rečeno da ne mogu prisustvovati ovoj sednici gradske skupštine, te da će biti omogućen prenos uživo na TV Simić. Na ovoj sednici bi trebalo, između ostalog, da budu imenovani predsednik i potpredsednik gradske skupštine, zamenik gradonačelnika, da budu potvrđeni mandati novih odbornika, da se razreši sekretar Skupštine i imenuje vršilac ove dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)