NEŠTO POVOLJNIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PRNJAVORU: Za šest dana 17 novozaraženih, jedno starije lice preminulo

N.Đurić

05. 01. 2021. u 15:25

НЕШТО ПОВОЉНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПРЊАВОРУ: За шест дана 17 новозаражених, једно старије лице преминуло

Foto: A. Atić

REGISTROVANO je 17 osoba zaraženih virusom korona, dok je jedna žena starije životne dobi preminula, u proteklih šest dana na području opštine Prnjavor, saopšteno je danas iz Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Uz „iskreno saučešće porodici“, iz Opštinskog štaba navode da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 160 osoba, dok su 652 Prnjavorčanina oporavljena.

Najnoviji sedmični izveštaj govori da je broj zaraženih i, što je posebno značajno, preminulih u značajnom padu. Naročito u prethodnih sedam dana kada je, kako su „Novosti“ pisale, u proseku po jedna osoba iz Prnjavora odlazila sa ovog sveta, od posledica zaraze korona virusom. Istovremeno su u tom periodu bile registrovane 33 osobe zaražene kovidom 19, od kojih je većina starije i srednje životne dobi. U nedelji pre te, za sedam dana preminulo je šest osoba, a zaraženo 44.

-Inače, od početka pandemije, na području opštine registrovano je 855 osoba zaraženih virusom korona, dok je 57 lica preminulo-naveli su iz Opštinskog štaba uz apel građanima „da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“.

U današnjem (utorak) saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u protekla 24 časa, među ukupno 143 zaraženih u Srpskoj, prisustvo virusa korona potvrđeno kod još dvoje Prnjavorčana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)