USPEŠNI I PORED KORONE: Božićni koncert učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“ u Bijeljini (FOTO)

V. MITRIĆ

05. 01. 2021. u 19:25

OSNOVNA muzička škola „Kornelije Stanković“ održala je tradicionalni Božićni koncert, jedanaesti po redu, u bijeljinskom Centru za kulturu.

УСПЕШНИ И ПОРЕД КОРОНЕ: Божићни концерт ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“ у Бијељини (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Publici su se predstavili učenici iz Bijeljine i Ugljevika, odseka klavir i harmonika, te laureati ove škole na međunarodnim muzičkim festivalima.

Direktor škole, profesor dr Slaviša Perić, rekao je da od kako postoji ova ustanova ima pobednike sa mnogobrojnih takmičenja na kojima je „ponela“ više od 400 međunarodnih nagrada.

- U poslednjoj školskoj godini, koja je zbog onlajn predavanja bila i najteža, uspeli smo da se pojavimo na međunarodnim takmičenjima, postigli smo uspehe u Italiji, Ukrajini, Australiji - kaže Perić.

On je izdvojio uspeh desetogodišnjeg učenika Đorđa Perića koji je prethodne godine na Svetskom trofeju harmonike, najprestižnijem takmičenju, u kojem je učestvovalo 750 takmičara, uspeo da osvoji visoko peto mesto.

- To je veliki uspeh, ne samo za Bijeljinu i Republiku Srpsku nego i za celi region - dodaje Perić.

Osnovna muzička škola „Kornelije Stanković“ je organizator „Akordeon festa“ u austrijskom gradu Grac kao i festivala „Dani harmonike“ koji održava u Ugljeviku, Bijeljini i Beogradu.

- Škola postoji 13 godina, i ima odeljenja u Ugljeviku, Bijeljini i Gracu, broji više od 100 učenika, uzrasta od pripremnog odeljenja, polaznika od šest godina, kao i do uzrasta 15 godina. Prve generacije učenika koji su ostvarivali zapažene rezultate, nekoliko njih su na muzičkim akademijama - rekao je Perić, dodavši da su iz ove škole ponikli kvalitetni muzičari, a pre svega divni ljudi. - Najveći moj ponos je što su se moji učenici ostvarili kao uspešne ličnosti u današnjem vremenu.

Inače tokom Božićnog koncerta desetogodišnji virtuoz harmonike Đorđe Perić nastupao je u solo, duo i trio kategoriji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković