PRITEKLI U POMOĆ 5.000 PUTA: Volonterski servis, najznačajniji projekat udruženja "Zvornik u pokretu", uvek spreman

D. GAJIĆ

06. 01. 2021. u 07:44

ПРИТЕКЛИ У ПОМОЋ 5.000 ПУТА: Волонтерски сервис, најзначајнији пројекат удружења Зворник у покрету, увек спреман

Zvornički volonteri

UDRUŽENJE građana "Zvornik u pokretu", nastalo je prošle godine na inicijativu grupa mladih sa željom da svojim društveno korisnim angažovanjem budu na korist zajednici kao i da afirmišu sposobnost mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi.

Jedan od razloga osnivanja udruženja je želja da se afirmišu one vrednosti koje, trenutno, u našem društvu nisu na ceni kao što su moral, tradicija, humanost i empatija, naspram kiča, šunda i slično.

- Naše značajnije aktivnosti bile su organizovanje litija i moleban za srpski narod u Crnoj Gori, zajedno sa Planinarskim udruženjem "Korak". Pojavom pandemije virusa korona zajedno sa Gradskom upravom, otvaramo Volonterski servis, koji je najviše pomogao ljudima koji su bili u izolaciji i kojima smo dostavljali lekove, hranu i druge potrepštine. Pomagali smo i Crveni krst u podeli paketa socijalne pomoći. Imali smo 30 volontera, koji su radili u dve smene. Odrađeno je više od 8.000 sati, a imali smo preko 5.000 izlazaka na teren - rekao nam je Nedeljko Sekulić, predsednik Udruženja "Zvornik u pokretu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)