DODIK ČESTITAO BADNJI DAN I BOŽIĆ: Želim da vam ovi praznici donesu snagu da se izborite sa svim izazovima

Novosti online

06. 01. 2021. u 10:57

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima pravoslavne veroispovesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

ДОДИК ЧЕСТИТАО БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ: Желим да вам ови празници донесу снагу да се изборите са свим изазовима

Foto: Novosti

- Želim da vam ovi praznici donesu snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona koja hara svetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih okruženi ljubavlju, toplinom i radošću - istakao je Dodik.

On je izrazio uverenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželeo da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa verom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumevanje i ljubav, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

- Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav 'Mir Božiji - Hristos se rodi' svim vernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom - u miru i radosti, u krugu svojih porodica - poručio je srpski član Predsedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista - Božić, koji se obeležava 7. januara.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri