BOŽIĆNO JUTRO U UGLJEVIKU: Liturgija i pričest za najradosniji hrišćanski praznik

V. M.

07. 01. 2021. u 10:51

U ugljevičkom hramu Svete Petke Paraskeve služena je božićna liturgija kojoj su prisustvovali mnogobrojni vernici iz podmajevičke opštine.

БОЖИЋНО ЈУТРО У УГЉЕВИКУ: Литургија и причест за најрадоснији хришћански празник

Foto: V. M.

Nakon liturgije i pričesta, vernici su lomili ogromnu božićnu pogaču -česnicu koja je delo ovdašnjih vrsnih pekara. 

Starešina hrama, protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović pozdravio je prisutne sa radosnim pozdravom „Mir Božiji, Hristos se rodi!“

- Neka blagi Gospod Bogomladenac Hristos primi sve naše molitve koje smo danas uzneli na svetoj liturgiji, neka sveto pričešće kojim smo se danas sedinili sa Gospodom bude na ozdravljenje duše i tela vašega, neka blagoslov Gospodnji ispuni srca vaša i domove vaše - poručio je Pajkanović.

Među vernicima liturgiji je prisustvovao je načelnik Ugljevika, Vasilije Perić, koji je svim građanima, pravoslavnim i ljudima dobre volje čestitao Božić.

-Neka nam ovaj radosni praznik u sve naše domove donese zdravlje, radost, napredak i sreću - poželio je Perić koji je i zamenik predsednika Eparhijskog upravnoog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske. -U godini smo jubileja 14o godina od rođena svetog nam vladike Nikolaja Velimirovića, za koga je još Mihailo Pupin, rekao da je “najveće čedo koje je rodila srpska majka, posle Svetoga Save”, I 3o godina od prenosa njegovih mošti iz Amerike u otadžbinu, u crkvu, u rodnom Leliću, koju je on podigao. Njegove poruke da se Srbi slože, obože i umnože su nam važnije nego ikada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu