VLADIKA BANJALUČKI JEFREM: Da prestane ova strašna pošast i da živimo normalno

S.M.

07. 01. 2021. u 14:35

ВЛАДИКА БАЊАЛУЧКИ ЈЕФРЕМ: Да престане ова страшна пошаст и да живимо нормално

Foto Srna

NJEGOVO preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem služio je u ponoć u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci Svetu arhijerejsku liturgiju povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika- Božića.

Čestitajući rođenje Hristovo tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi!", vladika Jefrem je u obraćanju vernicima poželio da radost božićna uđe u domove, u porodice, ali, pre svega, u srca ljudi.

– Želimo da u narednoj godini prestane ova strašna pošast koja hara celim svetom. Neka Gospod blagoslovi, pomiluje i spase ovaj narod i sve narode širom sveta, da se izbavimo od ovog zla da počnemo da živimo normalno, da se radujemo životu i da ostvarujemo svoje životne ciljeve.

On je poželio svim vernicima Banjalučke eparhije da blagoslov Božiji bude sa njima.

Nakon Svete arhijerejske liturgije, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pročitana je božićna poslanica, a zatim je obavljeno prićešće vernika.

Nakon božićne liturgije, vernici će u krugu svojih porodica proslaviti Božić.

Vladika banjalučki služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja i u subotu, 9. januara, trećeg dana Božića koji je posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)