VIDOVIĆ ČESTITAO PRAZNIKE: Ne smemo da zaboravimo one koji su utkali sebe u temelje Republike Srpske

Novosti online

08. 01. 2021. u 16:51

ZAMENIK predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović, poželeo je građanima Srpske srećan Božić, te čestitao predstojeći 9. januar, Dan Republike Srpske.

ВИДОВИЋ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИКЕ: Не смемо да заборавимо оне који су уткали себе у темеље Републике Српске

Siniša Vidović

"Mir Božiji Hristos se rodi! Siguran sam da svaki građanin Republike Srpske oseća ljubav i ponos prema svojoj republici. Ta ljubav i ponos ima svoj datum i dan a to je 9. januar.

Na 9. januar ne smemo da zaboravimo one koji su utkali sebe u temelje Republike Srpske, poginule borce, ranjene, a nikako ne smemo da zaboravimo na one koji danas tamnuju u belosvjetskim kazamatima utamničeni od strane onih koji od početka rovare protiv Republike Srpske.

- Mi poručujemo da će Republika Srpska ostati uvek ujedinjena, nesalomljiva i ponosna i da će zastava Republike Srpske da se vijori ma sa koje strane vetar duvao. Zbog raznih inicijativa koje su se pojavile u našim medijima, kao npr. zahtev da se istakne zastava BiH na zgradu opštine Banja Luka, mi upućujemo poziv da se odgovori na našu inicijativu koju smo uputili pre godinu dana da se u Banjoj Luci podigne spomenik Kralju Petru Oslobodiocu i da se vrati dvoglavi orao na zgradu Banskog dvora koji je postavio Ban Milosavljević- nastavlja Vidović

Razlog za to je što mi želimo da se ugledamo na Beograd i Novi Sad, da radimo na investicijama  i novim radnim mestima, sklapanju novih prijateljstava a ne na Sarajevo. Na grad u kojem se u roku od mesec dana 3 puta pali srpska kuća. Samo zato što je srpska. Ili npr. Sanski Most gde su napadnuti otac i sin i oduzeta im zastava. Znači da im smeta sve što je srpsko", rekao je Vidović.

- Mi nećemo dozvoliti da nam morališu ljudi koji su odgovorni za napad na Predsjednika Srbije, oni još nisu našli za shodno da pronađu i kazne počinioce napada. Osvrnuo bih se i na naše ljude u dijaspori. Cela 2020. godina je bila teška za naš narod u dijaspori. Jako dugo naši najmiliji nisu mogli da nam dođu. Videli smo na delu koliko smo slabi kad smo jedni bez drugih iz bilo kojih razloga. Jer nemamo nikoga osim jedni druge i nemamo nikoga i ništa osim Republike Srpske", zaključuje Saša Vidović, zamenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)