HVALA VAM, SPASILI STE MI ŽIVOT! Izbodena majka troje dece se vratila na mesto horora - pogledajte emotivni susret sa spasiocima (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

08. 01. 2021. u 20:30

MAJKA troje dece Dragosava Glavendekić(48) vratila se na mesto horora u resteran prnjavorskog hotela „Evropa“, ubrzo nakon što je otpuštena iz bolnice.

ХВАЛА ВАМ, СПАСИЛИ СТЕ МИ ЖИВОТ! Избодена мајка троје деце се вратила на место хорора - погледајте емотивни сусрет са спасиоцима (ФОТО)

Foto Ninko Đurić

Došla je da pruži ruku zahvalnosti Živku Žiki Milijašu (56) i Nedu Božunoviću (34), koji su je spasli od noža pohmanitalog supruga.

Napadač Staniša Glavendekić(50), četvrti akter krvave drame, od 17. decembra je iza rešetaka. Njemu je banjalučki Okružni sud odredio pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju, kada je bajonetom naneo ubode supruzi.

- Hvala vam! Spasili ste mi život!...-gotovo suznih očiju, uz stisak ruke, s još bolnim pokretima izustila je Dragosava.

Praktično bilo je to njihovo prvo upoznavanje, jer se nisu ni poznavali kada su se dva stola udaljeni Milijaš i Božunović, nakon više zadatih uboda po vratu i leđima, bacili na njenog razjarenog muža. Kako su „Novosti“ pisale, držali su ga na podu sve do dolaska policije, dok je ranjena Dragosava uspela da pobegne u Hitnu pomoć Doma zdravlja.

Uz pozvanog reportera „Novosti“, dirljivom susretu prisustvovao je i Miodrag Glavendekić, sin napadnute i napadača.

MAJKA BORAC

SIN Miodrag, kaže za „Novosti“ da je majka Dragosava prošla kroz pakao uz tešku operaciju tumora na glavi. Kaže da je, kao veliki borac, kuću održavala vrednoćom i nadničarenjem, a da je svoj mir, do krvavog napada našla iznajmljivanjem stana i zaposlenja u prnjavorskj fabrici nameštaja „Standard“.

-Hvala vam na svemu! Da ste od groba spasili moju majku, a oca od belega ubice i dugotrajne robije. On, svakako, treba da dobije zasluženu kaznu za sve ono što je učinio mojoj majci, mučenici - kazao je vidno pogođeni sin.

Istovremeno, dolazak ovog apsolventa Bogoslovije iz Beograda i razgovor s majkom rasvetlili su neke nove detalje drame. Pre svega, kako se, nakon razlaza iz prnjavorskog sela Paramije, ovaj bračni par ponovo našao za istim stolom u restoranu, gde će pasti njena krv.

Dragosava, uz potvrdu sina, kaže da je „samo zbog dece“ trpela, bahatost, pijanstvo i dugogodišnji teror supruga. Sve do 24. januara prošle godine kada je, kako tvrdi, suprug isterao iz porodične kuće, a navodni dolazak sina iz Beograda bio je mamac da se nađu zajedno.

- Kada sam upitala „pa gde je Miodrag, Staniša je iznenada isukao bajonet koji sam prepoznala. Osetila sam udarce po vratu i leđima. Osetila sam i kada je dugački bajonet izvukao iz probijene jakne i srećom nezahvaćene kičme. A, onda me uhvatio za glavu u očitoj nameri da me zakolje. Branila sam se laktovima. Srećom u pomoć su skočili ti hrabri ljudi, a ja sam se našla na podu i dok je trajala borba za nož uspela sam da pobegnem u Hitnu pomoć - prisetila se Dragosava.

 

NESVESNO UGROZILA ŽIVOT SPASIOCA

NAPADNUTA Dragosava objašnjava kako je osim njenog, nesvesno ugrozila život i svog spasioca.

-Dok je trajala borba za nož ja sam pala na pod. Ugledala sam nečije noge ispred sebe i, verovatno, verujući da su to napadača supruga, čvrsto sam ih zgrabila sa nekom pridošlom i neverovatnom snagom da ga oborim i pobegnem. Bile su to, zapravo, noge spasioca.

- Počeo sam da padam zajedno s napadačem. Nisam mu ispuštao ruku a ni on oko 40 centimetara dugački nož koji je ustremio na moje telo. U ključnom trenutku, u padu, uspeo sam da vrh bodeža usmerim na pod. Tu sam mu zahvatom poluge izbio nož, koji je Nedo odgurnuo nogom. Uz upozorenje da se ne opire, jer bi mu mogla biti slomljena ruka, i da neće biti povređen, napadača smo zadržali na podu sve do dolaska policije - otkrio je prelomne trnutke drame Živko Milijaš.

Kao višestruki šampion i nosilac crnog pojasa, Žika potiče iz poznate džudo porodice Milijaš. On dodaje da je sa prijateljem postupio kao savestan građanin, baš kao i njegov najmlađi sin Dejan koji je nedavno sprečio vršnjačko nasilje i u drugom slučaju silovanje maloletnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili