DAČIĆ POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Srbija čvrsto iza RS i za dobre odnose sa Sarajevom

Tanjug

09. 01. 2021. u 11:21

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je danas 9. januar, Dan Republike Srpske, koja je, kako je rekao, istorijsko dostignuće srpskog naroda kao prvog srpskog entiteta međunarodno priznatog preko Drine.

ДАЧИЋ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Србија чврсто иза РС и за добре односе са Сарајевом

Foto D. Milovanović

-Ante Pavelić planirao je da Banja Luka bude glavni grad NDH, danas je ona glavna Republike Srpske - podsetio je Dačić i dodao da se Dejtonski sporazum koji je i mirovni mora čuvati, jer se time čuva mir.

On je za tv Pink naglasio da Srbija čvrsto stoji iza Republike Srpske razvijajući specijalne odnose a da je interes da budu dobri odnosi i sa Sarajevom i BiH u celini.

Ocenio da stare želje o primeni principa islamske države kojih ima i danas ne treba skrivati kroz plašt građanske države kao što to čine danas neki faktori u Sarajevu.

-Bosna i Hercegovina postoji samo kao država ravnopravnih naroda - poručio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći