DAN RS OBELEŽEN I U SOLUNU: Praznik slobode i sloge (FOTO)

M.M.

09. 01. 2021. u 12:41

REPUBLIKA SRPSKA nastala je u težnji srpskog naroda da živi u slobodi i slozi. U temelje na kojima nadograđuje svoje postojanje uzidani su životi njenih najboljih sinova.

ДАН РС ОБЕЛЕЖЕН И У СОЛУНУ: Празник слободе и слоге (ФОТО)

Foto: M.M.

Ponos i opomena da je čuvamo i sačuvamo sa onom ljubavlju i onim žarom s kojim su se oni žrtvovali. Da o njoj brinemo i pomognemo joj da opstane, uprkos pritiscima da nestane.


Uz ovu poruku u Solunu je, danas, u predstavništvu Republike Srpske obeležen Dan njenog osnivanja. Skromno i simbolično, a u saglasju sa strogim merama grčke države koja je propisala najviše devetoro na bilo kom skupu, uz znamenje Srpske okupili su se zaposleni u predstavništvu i njihove porodice. Uz tradicionalni srpski običaj, lomio se slavski kolac, Svetostefanski, služeno je žito - na mnogaja leta. 

Foto: M.M.

 


-Jedan od najznačajnijih datuma u našoj, srpskoj istoriji je 9. januar. Dan kada je srpski narod najavio da teži slobodi i jedinstvu, dan kada ističemo da je Republika Srpska stvorena u miru i odbranjena u ratu - istakla je za Novosti Jelena Jovanović, šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu, povodom simbolicne svečanosti.

- Bez obzira na sve okolnosti, mi se ovde, s ponosom i ogromnim pijeretom poklanjamo Danu nastanka Srpske. Zelje su nam iste: da traje večno. 


Jelena Jovanović dodaje da je jako vazno da se Dan RS obelezava svuda gde je nasa dijaspora. 


- Zemlje koje su druga domovina našeg naroda, više će nas ceniti ako poštujemo otadžbinu. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)