UZBUNA ZBOG PALJENJA AUTOMOBILA: Posle spornih izbora, narušena bezbednosna situacija u Doboju

Lj. ĐURIĆ

10. 01. 2021. u 20:17

NEJASAN status dobojskih lokalnih izbora i njihovo moguće poništenje i ponavljanje, doprineli su narušavanju bezbednosne situacije u tom gradu.

УЗБУНА ЗБОГ ПАЉЕЊА АУТОМОБИЛА: После спорних избора, нарушена безбедносна ситуација у Добоју

Foto Lj. Đ.

Nakon što CIK BiH, uz izbore u Srebrenici, nije utvrdila rezultate ni za Doboj, usledili su protesti i blokada saobraćajnica na ulazu u grad od strane pristalica aktuelnih vlasti, predvođenih SNSD.

Sindikalna organizacija Gradske uprave potom je zapretila masovnim protestima ukoliko se u januaru ne donese odluka, tvrdeći da zaposleni u javnim ustanovama trpe posledice tog stanja, da su im upitne i plate i egzistencija porodica.

Međutim, usledio je novi događaj, koji je podigao tenzije u gradu i dodatno narušio bezbednosnu situaciju, jer je nedavno u Starom gradu, u Ulici Vojvode Mišića zapaljen automobil, vlasništvo A. P. iz Doboja.

I RANIJE NA METI

PRE ovog incidenta, A. P. je takođe bila na meti kritika na društvenim mrežama, a poslovanje njene cvećare i butika je povezivano sa porodicom Petrović. Zbog toga istražitelji će i ovom požaru sigurno posvetiti pažnju, kako bi se utvrdili stvarni motivi ovog slučaja.

Očigledno podmetnut, požar je bukvalno podigao policiju na noge, ne samo u Doboju, već su i iz Banjaluke stigli istražitelji, kako bi se utvrdilo kako je došlo do paljevine. Naime, požar je podmetnut u blizini cvećare "Bajka", koja je vlasništvu porodice bivšeg dugogodišnjeg gradonačelnika i sadašnjeg poslanika u PBiH Obrena Petrovića.

Automobil je koristila njegova snaha, pa su usledili brojni komentari na društvenim mrežama i nagađanja šta je u pozadini ovog slučaja.

U svakom slučaju, kojom brzinom su vatrogasci, kao i službenici PU Doboj izašli na lice mesta nakon paljevine, očekivalo se da će slučaj biti hitno rešen. Ipak, iz PU još nema zvaničnih informacija o ovo slučaju, osim šture informacije da je goreo automobil u kojem nema povređenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista