STAJALA JE NA TROTOARU I - POGINULA: Podignuta optužnica protiv Prnjavorčanina, pijan kolima usmrtio devojčicu (13)

O. MATAVULj

10. 01. 2021. u 22:36

OKRUŽNO ružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Nisveta Mujkića (25) iz Prnjavora, kojom se tereti da je u stanju teškog pijanstva automobilom "golf" usmrtio 13-godišnju Vanju Rudić, učenicu OŠ "Branko Ćopić" iz Prnjavora.

СТАЈАЛА ЈЕ НА ТРОТОАРУ И - ПОГИНУЛА: Подигнута оптужница против Прњаворчанина,  пијан колима усмртио девојчицу (13)

Foto N.Đurić

Mujkiću je na teret stavljen najteži oblik krivičnog dela ugrožavanje saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 u ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora. Devojčica je stajala na trotoaru, kada je na nju naleteo "golf" i na mestu je ubio. U optužnici se navodi da je Mujkić vozio pijan, sa 2,01 promila alkohola u krvi. Vozio je brzinom od najmanje 105,6 kilometara na čas, iako je u toj ulici brzina ograničena do 40.

Prema navodima iz optužnice Mujkić se nalazio u stanju teškog pijanstva, usled koje je njegova sposobnost da shvati značaj dela i sposobnost upravljanja postupcima bila bitno smanjena.

- Mujkić se u takvo stanje sam doveo tako što se oko 17 časova "golfom" dovezao do kafića "Skver" u kojem je do 21 čas konzumirao alkohol, iako je bio svestan činjenice da će nastaviti da vozi, te da će takvim ponašanjem ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi - navodi se u optužnici.

PRODUŽEN PRITVOR

NISVET Mujkić je posle stravične nesreće uhapšen i određen mu je pritvor. Nakon potvrđivanja optužnice Okružni sud u Banjaluci meru pritvora je produžio do daljnjeg.

Pojašnjava se da je Mujkić bio u društvu sa Srđanom Stojčinovićem i insistirao je da vozi, kada su iz "Skvera" krenuli prema kafe baru "Lejdi", iako se Stojčinović prethodno dovezao svojim vozilom. Mujkić je vozio, a Stojčinović je sedeo na mestu suvozača.

Foto "Fejsbuk"

- Krećući se iz Beogradske ulice ka centru Prnjavora, Mujkić se uključio u ulicu Laze Lazarević vozeći nasilničkom, duplo većom brzinom od najmanje 105,6 km/h gde je brzina znakom ograničena na 40. Pri prolasku kroz horizontalnu krivinu došlo je do destabilizacije i zanošenja "golfa", koji je prešao na trotoar i pločnik ispred gradske parking-garaže gde je levom bočnom stranom udario u zadnji deo tela maloletne Vanje Rudić, koja je stajala na pločniku - navodi se u optužnici.

Od siline udara telo devojčice nabačeno je na ugao gradske garaže i palo je na pločnik. U udaru devojčica je zadobila prelome kostiju lobanje, lica, kičmenog stuba, ključne kosti, nagnječenje pluća, rascepe slezene i jetre i na mestu je ostala mrtva. Mujkić je prošao bez povreda, dok je Stojčinović zadobio lakšu povredu šake.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista