U PRIJEDORU UHAPŠEN MLADIĆ: Preteći nožem od invalida ukrao novac i protezu za nogu

O. M.

11. 01. 2021. u 10:06

VIŠESTRUKI prestupnik Ranko Rakić (24) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je izvršio razbojništvo nad osobom sa invaliditetom, od koga je ukrao novac, protezu za nogu i mobilni telefon kako bi ga onemogućio da pozove policiju.

У ПРИЈЕДОРУ УХАПШЕН МЛАДИЋ: Претећи ножем од инвалида украо новац и протезу за ногу

Foto: O. M.

U PU Banjaluka navode da se Rakić sumnjiči da je na Božić 7. januara kroz poluotvoren prozor ušao u privatnu kuću i uz pretnju nožem od vlasnika oteo torbicu u kojoj se nalazilo 200 maraka.

- S obzirom na to da je oštećeni osoba sa invaliditetom R. R. je od njega ukrao protezu za levu nogu, kao i mobilni telefon s namerom da ga spreči da pozove policiju - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Nezvanično saznajemo da je policija protezu pronašla u smeću jedne komšijske kuće. Osim za razbojništvo Rakić je osumnjičen i da je izvršio dve provale u kioskeu Banjaluci. Nakon kriminalističke obrade Rakić je pušten na slobodu i protiv njega će biti podnesena prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Rakić ima bogat kriminalni dosije. Policija je protiv njega podnosila na desetine prijava i sumnjiči ga za stotinjak krivičnih dela. Poslednji put hapšen je u oktobru nakon što je ukrao "mercedes" s kojim je izazvao dve saobraćajne nesreće i pobegao. I ranije je hapšen zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških telesnih povreda, krađa i drugih krivičnih dela. Sredinom godine nadzorne kamere su ga snimile u krađi plastične lutke. I Nemačka policija ga je sumnjičila da je od 2016. godine počinio 36 krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)