IZ POŠTE PREGLEDALI SNIMAK: Nastavak suđenja direktoru OBA BiH Osmanu Mehmedagiću za zloupotrebe ovlašćenja

S. M.

12. 01. 2021. u 06:21

U NASTAVKU suđenja direktoru OBA Osmanu Mehmedagiću za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, generalni direktor "Pošta BiH" Mirsad Mujić posvedočio je juče da je optuženi od njega tražio snimak iz Pošte, koji mu je on obezbedio, a da je zahtev za izuzimanje snimka dobio naknadno.

ИЗ ПОШТЕ ПРЕГЛЕДАЛИ СНИМАК: Наставак суђења директору ОБА БиХ Осману Мехмедагићу за злоупотребе овлашћења

Foto AVAZ

Mujić je izjavio da ga je drugooptuženi rukovodilac OBA Muhamed Pekić krajem avgusta prošle godine telefonom pozvao i rekao da mu treba snimak iz Pošte.

On je naveo da mu je Pekić putem "Botsapa" poslao sliku na kojoj se nalaze žig i poštanski pečat da bi se preciziralo koji snimak treba da se izuzme. Mujić je dodao da mu je i Mehmedagić, sa kojim je, takođe, razgovarao, rekao da mu taj snimak treba za potrebe službe, i da će mu naknadno dostaviti zahtev za izuzimanje snimka.

- Nisam pregledao snimak i Pekića sam telefonom obavestio da može doći u prostorije Pošte i preuzeti ga - rekao je Mujić.

Tužilaštvo BiH tereti Mehmedagića i Pekića da su tokom avgusta 2020. zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja, kao i resurse OBA, radi privatnih i ličnih interesa, da bi došli do fotografija i informacija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OBA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)