DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE RS: Narednih dana očekujemo pokazatelje kako smo se ponašali za praznike

R.S.

12. 01. 2021. u 13:19

OD poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, testirano je 1204 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 104 osobe.

ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ РС: Наредних дана очекујемо показатеље како смо се понашали за празнике

Foto D. Pozderović

Radi se o 60 muških i 44 ženske osobe, od kojih je 17 mlađe, 51 srednje i 36 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 29 osoba je iz Banjaluke, 20 iz Bijeljine, devet iz Zvornika, šest iz Kalinovika, po pet iz Laktaša i Čelinca, četiri iz Teslića, po tri iz Doboja i Prnjavora, po dvije iz Jezera i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Broda, Višegrada, Vlasenice, Vukosavlja, Gradiške, Kotor Varoša, Lopara, Milića, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Ribnika, Srpca, Ugljevika i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke i po jedna osoba iz Rogatice, Bijeljine i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.244 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.909 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 606, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 226, a u opštim bolnicama 380.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković kazao je danas da će se narednih dana pokazeti kako su se građani ponašali tokom proteklih praznika.

– Narednih dana očekujemo pokazatelje kako smo se ponašali za praznike. Nalazimo se u hladnijem periodu, pa su ljudi više u zatvorenom i zato i dalje moramo da poštujemo mere – rekao je Zeljković.

Jela Aćimovic, epidemiolog u IJZ RS, je navela da se trenutno situacija smiruje.

- Sada se po broju novozaraženih nalazimo na nivou koji je bio početkom oktobra - istakla je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)