ŠALJU PATOLOŠKE PRIGOVORE: Dodik o novim udarima iz Sarajeva povodom obeležavanja Dana Republike Srpske

S. M.

12. 01. 2021. u 20:24

REPUBLIKA Srpska će nastaviti da obeležava 9. januar - Dan Republike, jer je atada formirana i to ne može biti promenjeno - to poručuje srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, reagujući na najnovije napade iz Sarajeva i pokušaje da se ukine ovaj praznik u Banjaluci.

ШАЉУ ПАТОЛОШКЕ ПРИГОВОРЕ: Додик о новим ударима из Сарајева поводом обележавања Дана Републике Српске

Foto: Arhiva

Dodik je rekao da će 9. januar ostati zauvek, kao što će trajati i RS, navodeći da su "inkvizitori međunarodne zajednice u Ustavnom sudu BiH tradicionalno usmereni protiv Srba":

- Dan Republike ostaće snažno utisnut u našem narodu. To je iskazano i ove godine kada su mnogi naši građani isticali zastave na svojim stanovima, kućama, balkonima i automobilima, proslavljajući ovaj praznik u krugu porodice.

Dodik je istakao da prigovori povodom Dana Republike, koji dolaze iz Sarajeva, imaju patološki politički karakter:

- Svima je poznato da Ustavni sud Bosne i Hercegovine radi protiv Srba i RS, što je potvrđeno i odlukama koje je donosio, a jedna od njih je i o 9. januaru. Ovakav Ustavni sud će razbiti BiH svojim neustavnim i kriminalnim odlukama usmerenim protiv srpskog naroda i Srpske.

Prema njegovim rečima, odluke Ustavnog suda BiH koje su donete protiv Republike Srpske nemaju ustavni osnov.

- Dolazak novih sudija govori o tome da su to pažljivo birane i kreirane ličnosti koje treba da rade protiv Srba i RS. Nemica koja je došla je apriori protiv Srba. Uprkos svemu, mi ostajemo posvećeni RS, privrženi 9. januaru i našem nacionalnom interesu - zaključio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći