U PRNJAVORU REŠAVAJU PREDIZBORNA OBEĆANJA I GORUĆE PROBLEME: Za kontejnere 50.000 KM, stižu i dva kamiona

N.Đurić

13. 01. 2021. u 15:39

PRNjAVORSKOM Komunalnom preduzeću „Park“ na korištenje su predana 74 nova kontejnera za skupljanje mešovitog otpada, koje je obezbedila ovdašnja opštinska uprava.

У ПРЊАВОРУ РЕШАВАЈУ ПРЕДИЗБОРНА ОБЕЋАЊА И ГОРУЋЕ ПРОБЛЕМЕ: За контејнере 50.000 КМ, стижу и два камиона

Foto: A.Atić

Načelnik opštine Darko Tomaš najavljuje da je ovo jedan od novih koraka na rešenju gorućeg problema za šta je iz opštinske kase izdvojeno 50.000 maraka. On najavljuje i nabavku specijalnih kamiona za odvoz smeća.

-Sugrađani su na kontejnere, kao jedan od problema skupljanja mešovitog otpada, ukazali i pre izbora. Evo, mi to, za početak, rešavamo prioritetnom kupovinom kontejnera. Inače, posljednji put kontejneri za grad Prnjavor su nabavljeni još pre 15 godina, tačnije 2005. godine-podseća Tomaš.

Foto: A.Atić

Uz raspored dobro očuvanih kontejnera, u opštinskom budžetu za narednu godinu biće obezbeđena sredstva za nabavku još 70 novih kontejnera.

-Osim u gradu, oni će biti raspoređeni po mesnim zajednicama na upotrebu, pre svega za škole i groblja-kaže, za „Novosti“, Tomaš.

On najavljuje da će uskoro Komunalno preduzeće „Park“ na raspolaganju imati i dva nova vozila za odvoz smeća.

-Tender je već otvoren 4. januara, izabran izvođač, u toku je 15 dana žalbenog roka i 20. januara biće potpisan ugovor o kupovini dva kamiona. Tada ćemo tačno znati o kojoj vrsti vozila i vrednosti je reč, ali je izvesno da će biti od velikog značaja za naše građane-ističe Tomaš.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći